Шестима души са глобени заради участие в увеселително мероприятие. Те

...
Шестима души са глобени заради участие в увеселително мероприятие. Те
Коментари Харесай

Глобиха шестима заради хоро в Петрич


Шестима души са санкционирани поради присъединяване в увеселително мероприятие. Те са играли хоро в ромския квартал в Петрич и с това са нарушили подхванатите от управляващите ограничения против разпространяването на ковид. Това заяви Нова ТВ.

Срещу трима души са формирани бързи досъдебни производства. Те се върнали в страната на 26 март през Дунав мост 2. Пред граничните управляващи обяснили, че се връщат от Англия. Била им предписана наложителна 14-дневна карантина.

Няколко дни по-късно обаче решили да провеждат тържество на една от улиците в квартала. То било записано с мобилен телефон, а по-късно оповестено във фейсбук. Полицейските чиновници неотложно направили инспекция и открили нарушителите, до момента в който играели хоро.

Тримата ще бъдат подведени под отговорност за неспазване на противоепидемичните ограничения по време на пандемия и изключително състояние, обвързвано със смъртни случаи. Грози ги затвор до пет години и санкция в размер от 10 до 50 хиляди лв..

Предстои един от тях да бъде арестуван за 72 часа. Той е осъждан и е направил нарушаването до момента в който е бил изпитателен период от предходната присъда.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР