Шестима души са били глобени, тъй като тръгнали на разходка

...
Шестима души са били глобени, тъй като тръгнали на разходка
Коментари Харесай

Глобиха шестима души, искали да се разходят до Асеновата крепост

Шестима души са били санкционирани, защото тръгнали на разходка по пътя за Асеновата цитадела край Асеновград . Те били спрени от полицейски екип, който е изпратен на място, с цел да ограничи придвижването на пешеходци към крепостта.

Тъй като нарушителите не спазили ограничаващите ограничения и даже влезнали в пререкания с униформените, са им били формирани актове по новата заповед на здравния министър, която планува санкция от 5000 лева за сходно нарушаване. 
 Даниела Субашева, DarikNews
В момента  Асеновата цитадела продължава да действа. Причината е, че туристическият обект не може да бъде затворен заради  нуждата от ежедневна поддръжка. Вчера в него е имало 18 гости, а през днешния ден няма не е отишъл нито един. Персоналът е сведен, а посетителите се позволяват, съгласно условията в заповедта на министъра на опазването на здравето. Касата се дезинфекцира съгласно предписанията.

Продължават и обиколките на взаимни екипи на РУ-Асеновград и РЗИ по парковете в града. 

В дежурната част на Община Асеновград са получени общо 7 сигнала за нарушение на ограничаващите ограничения. Един сигнал е подаден за работещо заведение на ул. „ Миньор ”, останалата част са за събрани на групи хора в Асеновград и в с. Боянци . Всички сигнали са предадени в РУ-Асеновград по подготвеност.

Проверени са и 28 лица за съблюдаване на карантинните условия.

Със заповед на кмета лекар Христо Грудев ще бъдат направени и сложени табели по парковете в града, които да уведомяват жителите за наредбата на министъра на опазването на здравето, че визитата на паркове, градини и детски площадки е неразрешено.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР