Шестима депутати напускат парламентарната група на "БСП за България". Това

...
Шестима депутати напускат парламентарната група на "БСП за България". Това
Коментари Харесай

Шестима противници на Нинова напускат парламентарната група на БСП

Шестима депутати напущат парламентарната група на "БСП за България ". Това са Красимир Янков, Валери Жаблянов, Георги Андреев, Димитър Стоянов, Николай Иванов и Лало Кирилов. Решението им бе оповестено от Красимир Янков на брифинг в Народното събрание. Досега групата на Българска социалистическа партия в 44-ото Народно заседание се състоеше от 79 народни представители.

Депутатите ще прекратят и участието си в социалистическата партия. Неин член остава само Валери Жаблянов. Те напущат след съвещанието на 50-ия конгрес на партията, извършен на 26-27 септември. Тогава от Националния съвет на левицата отпаднаха знакови лица. Сред тях са президентът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев, някогашният ръководител на Българска социалистическа партия Михаил Миков, както и някогашният ръководител на Народното събрание Георги Пирински. Отпаднаха и съперниците на Корнелия Нинова за водач – Валери Жаблянов, Георги Тодоров и Красимир Янков. В управлението не влизат и Димитър Дъбов, Ангел Найденов и Атанас Мерджанов.

Жаблянов акцентира, че избраният отново водач на партията Корнелия Нинова е трансформирала Българска социалистическа партия в властническа конструкция, движеща се надясно. Според него тя правила политика посредством популизъм и борба, несъвместима със социалистическите убеждения и спряла партийния живот на левицата.

Красимир Янков съобщи, че партийната телевизия работи пропагандно за построяването на облика на Нинова и че нито един от депутатите, които напущат ПГ на Българска социалистическа партия не е бил поканен да показа свое мнение в ефира на малкия екран, нито пък е било излъчено негово изявление от пленарната зала.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР