Шестима български таланти ще стартират от днес битката за медалите

...
Шестима български таланти ще стартират от днес битката за медалите
Коментари Харесай

Шестима българи в атака на медалите на Световното по бокс в Ла Нусия

Шестима български гении ще започват от през днешния ден борбата за медалите на Световното състезание по бокс за младежи и девойки. Шампионатът на планетата ще се организира в Ла Нусия (Испания), а отборът ни е воден от треньорите Борислав Бояджиев и Пейчо Багдатов.

Родните гении отпътуваха с упоритост да завоюват оптимален брой медали. Страната ни ще бъде показана от Йоан Стефанов (48 кг), Андреас Димитров (54), Стелиан Страхилов (75), Жан-Божидар Сидеров (80), Георги Стоянов (86) при младежите, както и Люба Атанасова (48) при девойките.

Още през днешния ден четирима от тях ще стартират присъединяване си на шампионата. В първата сесия, която започва от 13:00 часа българско време, на кръга ще се качат Йоан Стефанов и Андреас Димитров. В петата среща на кръг А, в категория до 48 кг, Стефанов ще срещне представителя на доста мощната филипинска школа Ронел Суйом. В деветия дуел на кръг В, в категория до 54 кг, Димитров от своя страна ще боксира с Ян-Лин Лаи от Тайпе.

Стелиан Страхилов ще боксира в следобедната стратегия. Сесията стартира от 16:30 часа, а националът ни ще се изправи против Хуан Лароса от Испания. Мачът е в категория до 75 кг и е осми в листата на кръг А.

Последна от нашите през днешния ден ще забележим Люба Атанасова. В категория до 48 кг тя ще открие вечерната сесия. Талантливата ни боксьорка ще срещне представителката на Азербайджан Мехпара Мамадова. Двубоят е първи в програмата на кръг А и би трябвало да стартира в 20:00 часа.
 Локомотив (София) с отборната купа в Петрич
Локомотив (София) с отборната купа в Петрич

Боксьорите на столичните " железничари " приключиха с 12 медала
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР