Шестима български таланти ще стартират днес в битката за медалите

...
Шестима български таланти ще стартират днес в битката за медалите
Коментари Харесай

Шестима българи в атака на медалите на Световното по бокс за младежи и девойки в Ла Нусия

Шестима български гении ще започват през днешния ден в борбата за медалите на Световното състезание по бокс за младежи и девойки в Ла Нусия, Испания, а отборът ни е воден от треньорите Борислав Бояджиев и Пейчо Багдатов.

Родните гении отпътуваха за Испания с упоритост да завоюват оптимален брой медали, като за оценките ще се борят Йоан Стефанов (48 кг), Андреас Димитров (54 кг), Стелиан Страхилов (75 кг), Жан-Божидар Сидеров (80 кг), Георги Стоянов (86 кг) при младежите, както и Люба Атанасова (48 кг) при девойките.

Още през днешния ден четирима от тях ще стартират присъединяване си на шампионата. В първата сесия, която започва от 13:00 часа българско време, на кръга ще се качат Йоан Стефанов и Андреас Димитров. В петата среща на кръг А, в категория до 48 кг, Стефанов ще срещне представителя на доста мощната филипинска школа Ронел Суйом. В деветия дуел на кръг В, в категория до 54 кг, Димитров от своя страна ще боксира с Ян-Лин Лаи от Тайпе.

Стелиан Страхилов пък ще боксира в следобедната стратегия, която започва в 16:30 часа, а националът ни ще се изправи против Хуан Лароса от Испания. Мачът в категория до 75 кг и е осми в листата на кръг А.

Последна от нашите през днешния ден на кръга ще забележим Люба Атанасова, която в категория до 48 кг ще открие вечерната сесия с мач против представителката на Азербайджан Мехпара Мамадова. Двубоят е първи в програмата на кръг А и би трябвало да стартира в 20:00 часа.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР