Шестима активисти на природозащитната организация „Грийнпийс” бяха задържани, след като

...
Шестима активисти на природозащитната организация „Грийнпийс” бяха задържани, след като
Коментари Харесай

Задържаха шестима активисти на Грийнпийс

Шестима деятели на природозащитната организация „ Грийнпийс” бяха арестувани, откакто съумяха да се качат на танкер, транспортьор палмово масло, в символ на митинг против унищожаването на природата, оповестява Ройтерс.
Активистите бяха задържани от капитана на кораба „ Столт Тенасити”, на който се качили край крайбрежията на Испания. Танкерът превозвал суровината са „ Вилмар Интернешънъл” в Сингапур – най-големият преработвател в света на палмово масло. „ Грийнпийс” упреква компанията в изсичането на горите, с цел да бъде създавана суровината. Екоактивистите призоват да се спре потреблението на палмово масло, с цел да се потвърди, че то „ не е нечисто от изсичането на горите и нарушаването на човешките права”.
Палмовото масло се употребява за изработката на маргарин, сапун и биодизел, напомня БГНЕС. Опасенията на природозащитниците са, че за производството му се изсичат големи горски площи и се разорават торфени полета, на които се построяват плантации – които от своя страна изпускат в атмосферата голямо количество парникови газове, отговорни за световното стопляне.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР