Шести пореден ден на антиправителствен протест с шествие в София.

...
Шести пореден ден на антиправителствен протест с шествие в София.
Коментари Харесай

България шести ден иска оставката на правителството и на главния прокурор

Шести следващ ден на антиправителствен митинг с шествие в София.
На площада пред президентството още веднъж се събраха хиляди хора. Шествието потегли по бул. " Княз Ал. Дондуков " и ул. " Г. С. Раковски ". Крайна цел е постройката на Народното събрание. Има засилено полицейско наличие.
" Трябва да има смяна ", " Правителството да подаде оставка ", " Мутри вън ", " Гешев е срам ", скандират хората.
Над 200 души шестваха в Бургас с претенции за оставките на премиера Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев. В града стартира подписка Общината да си върне пътя към така наречен " Доганови сараи ".
Протестът в Русе за шеста поредна вечер събра на площада пред Съдебната палата стотици жители, които направиха шествие и още веднъж настояха за оставките на държавното управление и основния прокурор. Всяка вечер в Русе ще има митинг, до момента в който няма реакция от столицата. В това бяха единомислещи довечера хората на площада.
Протестиращи се събраха за поредна вечер пред постройката на общината в Ямбол. Организаторите са безапелационни, че няма да се откажат, до момента в който държавното управление и основният прокурор не подадат оставка. Групата от протестиращи беше по-малобройна спрямо предходните дни. Организаторите са безапелационни, че митингът е цивилен.
Около 300 души се събраха пред Община Пловдив с искане за оставка на държавното управление и на основния прокурор Иван Гешев. Протестиращите обявиха, че всеки ден ще има митинг, до момента в който кабинетът Борисов не падне.
Във Велико Търново протестният протест с искане за оставката на държавното управление довечера мина под наслова " Стига към този момент ". Пред паметника " Майка България " в центъра на града дружно стачкуваха митингуващите отпреди 30 години и младите с възгласи " Оставка " и " Мафията вън ". Протестът на следващия ден ще прерасне в шествие от паметника " Майка България " до крепостта " Царевец ".
За пета поредна вечер варненци се събраха пред постройката на общината, с цел да изразят своето неодобрение от ръководството на страната. И в предходните дни стотици излязоха по улиците на Варна с претенции за оставка на кабинета.
Повече от час продължи митингът в Шумен под наслов " Да върнем Шумен на хората ". Шуменци се оповестиха против корупцията и неналичието на промени и приканиха за оставки и съд на " всички отговорни, с цел да си платят греховете ". Те желаеха оставката и на регионалния шеф на Шуменска област Стефан Желев и на кмета на община Шумен Любомир Христов.
Пореден ден на неодобрение в Габрово. Протестът мина в шествие. Протестиращите се сплотиха към желанието за смяна.
Над 100 души излязоха на митинг в Дупница довечера. Шествието потегли от Съдебната палата и мина през центъра на града. Участниците желаеха оставките на премиера и основния прокурор.
Над 200 души от Благоевград още веднъж се събраха на митинг и шествие пред общината. След протест, протестиращите със викания: " мутри-вън ", " мафия " и " оставка " се насочиха на шествие до паметника на Гоце Делчев.
Протестиращите през днешния ден носеха плакати с текст: „ Бойко-разбойко “, „ Протест против тиквата и дебелия, само че не и в интерес на Божков, Радев и Корнелия – оставка “, „ Когато нарушителите са се трансформирали във власт, а страната в нарушител, правото да бъде арбитър принадлежи на всеки български жител “, „ Разделение на управляващите “, „ Прокуратурата да проверява отговорните, а не неуместните “ и др.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР