Шести ден продължава частичното спиране на работата на американското правителство,

...
Шести ден продължава частичното спиране на работата на американското правителство,
Коментари Харесай

Продължава частичното спиране на работата на американското правителство

Шести ден продължава частичното прекъсване на работата на американското държавно управление, откакто договарянията за бюджета сред демократите и републиканците още веднъж се провалиха. Опит да бъде открит излаз от обстановката ще бъде изработен идната седмица.


И двете камари на американския Конгрес бяха свикани единствено за няколко минути късно в четвъртък. Но без резултат. При полупразна зала Сенатът реши съвещанието да бъде отсрочено за 10 часа в понеделник, а разискванията за бюджета да бъдат възобновени на 2 януари.

До безизходицата се стигна поради плана на президента Доналд Тръмп за създаване на стена по границата с Мексико на стойност 5 милиарда $ - план, против който демократите, само че и част от републиканците остро възразяват.

На този декор един запалянко обезпечава безвъзмездна храна за чиновниците в администрацията. Прави го от пет години по това време на годината. През 2013 година частичното прекъсване на работата на държавното управление продължи две седмици. Раздадените 15 000 бургера съвсем унищожили бизнеса на Питър Табибиан, който е притежател на заведението.

Въпреки финансовия риск, и в този момент той е подготвен да се погрижи за изхранването на чиновниците.
Питър Табибиан, притежател на заведение: Надяваме се, че политиците ще дойдат при нас, с цел да хапнат прекрасен апетитен сандвич, а след това да се върнат на работа. Наистина се усещам зле на тези празници поради хората, които не работят и не знаят по кое време ще се върнат на работното си място.
Заради създалата се обстановка от среднощ в петък към 800 000 федерални чиновници ще бъдат наранени - половината ще работят без възнаграждение, а останалите наложително ще останат без работа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР