Шестдневната мъка без вода на жителите на Лом и четири

...
Шестдневната мъка без вода на жителите на Лом и четири
Коментари Харесай

Пускат водата в ударения от сушата Лом

Шестдневната тъга без вода на жителите на Лом и четири близки села е на път да завърши. Аварията на водопровода към града е отстранена и подаването на питейна течност се възвръща, оповестиха от локалната администрация.

Близо 50-годишният и към този момент прогнил тръбопровод от село Добридол към пристанищния град гръмна в нощта против вторник и близо 30 000 души останаха без вода. Рукналите порои издълбаха 6 метрова бездна в полето и затрудниха оптимално работата на ВИК екипите по отстраняването на повредата. За да пуснат вода към града и селата, експертите работеха непрекъснато и свързаха част от строящия се нов тръбопровод към остарялото трасе.

Водата ще стигне до всички в Лом последователно, само че не трябва да се пие, тъй като е мътна и с нараснало наличие на хлор, с цел да се предотвратят болести, оповестиха от общинската администрация. Въпреки отстраняването на повредата в понеделник детските градини, ясли, учебни заведения и млечна кухня ще останат затворени, с цел да бъдат главно дезинфекцирани.

До нормализиране на обстановката в крайдунавския град и селата ще продължи раздаването на бутилирана вода. През отминалата седмица в Лом дойдоха 54 270 л минерална вода, обезпечени от общините Гоце Делчев, Брацигово, Ямбол, Лом и БЧК. Обявеното в града и част от региона бедствено състояние остава до цялостно привършване на водната рецесия.
 razdavane_voda_lom201810c  razdavane_voda_lom201810d  razdavane_voda_lom201810b  razdavane_voda_lom201810a
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР