Шестдесет и трима руски военнослужещи са загинали при ракетен удар

...
Шестдесет и трима руски военнослужещи са загинали при ракетен удар
Коментари Харесай

Русия призна за 63 жертви в Макеевка

" Шестдесет и трима съветски военнослужещи са починали при ракетен удар от страна на украинските въоръжени сили по град Макиевка в ДНР. "

Това заяви съветското министерство на защитата на 2 януари следобяд, повече от 12 часа откакто украинските военни оповестиха за офанзивата. Руското министерство на защитата призна, че украинските въоръжени сили са нанесли удари по обект на съветските въоръжени сили в град Макиевка от ракетни установки HIMARS. Украинската страна твърди обаче за стотици починали и ранени.

Първоначално думата " мобилизирани " беше част от отчета на Министерството на защитата, само че по-късно споменаването на мобилизираните изчезва, видя съветската редакция на BBC.

И двете страни насилствено признават за жертвите, които са дали. Особено това важи за съветското Министерство на защитата, което не е потвърждавало от пролетта загубите си.

Тази информация, въпреки и дадена със забавяне и внезапно разкрива подсказва, че случилото се в Макеевка е извънреден епизод от войната на Русия в Украйна.

В новогодишната нощ в Макеевка, която се намира в анексираната от Русия Донецка област на Украйна, е обстрелвана постройката на професионално учебно заведение, в което са настанени съветски мобилизирани. На идващия ден локалните проруски управляващи оповестяват единствено за повече от 15 ранени, само че съветските " патриотични " блогъри пишат, че нещата може да са доста по-лоши.

Ударът по постройката в Макиевка наподобява е бил нанесен тъкмо сега, когато съветската телевизия излъчва новогодишното приветствие на президента Путин, във видео на фона на бойци.

В обществените мрежи се популяризира видеозапис на първите минути след офанзивата с HIMARS на украинските въоръжени сили, за която се твърди, че е ориентирана към местоположението на мобилизирани бойци в Макиевка. Видеото демонстрира, че постройката на професионалното учебно заведение е изцяло разрушена.

Украинските медии настояват, че са убити към 300 души. 
 Украйна и Русия фрапантно се разминават за разменените
Украйна и Русия фрапантно се разминават за разменените " новогодишни дарове "

За удар по база на мобилизирани в Макеевка, Донецка област

Ако тези данни са правилни, то това може да се назова една от най-смъртоносните офанзиви на украинската войска по време на войната, разпалена от Русия.

В новогодишната нощ и през нощта на 2 януари съветската войска продължи да нанася въздушни удари по Киев и други украински градове, както и по енергийната инфраструктура на Украйна, в това число с потреблението на ирански безпилотни самолети камикадзе.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР