Шестдесет години след началото на Бийтълманията и след като двама

...
Шестдесет години след началото на Бийтълманията и след като двама
Коментари Харесай

Последната песен на Бийтълс, Now And Then, ще бъде пусната на 2 ноември с помощта на AI

Шестдесет години след началото на Бийтълманията и откакто двама от квартета към този момент са мъртви, изкуственият разсъдък разреши издаването идната седмица от това, което се дава обещание да бъде последната „ нова “ ария на Бийтълс.

Писът, наименуван „ Now And Then “, ще бъде наличен в четвъртък, 2 ноември, като част от сингъл, комбиниран с „ Love Me Do ", първият сингъл на Бийтълс, който излезе през 1962 година в Англия, беше оповестено в четвъртък.

" Now And Then " идва от същата група неиздадени демо записи, написани от починалия Джон Ленън, които бяха взет от някогашните си сътрудници от групата, с цел да основат песните " Free As a Bird " и " Real Love ", издадени в средата на 90-те години.

Пол Маккартни, Ринго Стар и Джордж Харисън работиха по " Now And Then " в това време сесии, само че софтуерните ограничавания застанаха на пътя.

С помощта на изкуствения разсъдък режисьорът Питър Джаксън почисти тези проблеми, като „ отдели “ истинските вокали на Ленън от пиано, употребявано в края на 70-те години. Много по-ясните вокали разрешиха на Маккартни и Стар да завършат парчето предходната година.

Оцелелите са вложили доста в него. Новият сингъл съдържа китара, която Харисън е записал преди съвсем три десетилетия, нова барабанна партия от Стар, с баса на Маккартни, пиано и соло на китара, които той добави като респект към Харисън, който умря през 2001 година Маккартни и Стар пееха в поддръжка.

Макартни добави и струнен аранжимент, написан благодарение на Джайлс Мартин, наследник на починалия продуцент на Бийтълс Джордж Мартин.

Сякаш това не беше задоволително, те вплетоха бек вокали от истинските записи на Бийтълс на " Here, There and Everywhere ", " Eleanor Rigby " и " Because. "

" Ето го, гласът на Джон, кристално чист ", сподели Маккартни в известието. „ Това е много прочувствено. И всички ние свирим на него, това е същински запис на Бийтълс. През 2023 година да продължаваш да работиш върху музиката на Бийтълс и да издадеш нова ария, която публиката не е чувала, мисля, че е много вълнуващо нещо. "

Вдовицата на Харисън, Оливия, сподели, че през 90-те години на предишния век е почувствал, че техническите проблеми са създали невероятно издаването на ария, която дава отговор на стандартите на групата. С подобренията „ той би се включил от все сърце “ към Пол и Ринго в завършването на песента в този момент, в случай че беше още жив, сподели тя.

Следващата сряда, деня преди стартирането на песента, 12-минутен филм който споделя историята на новия запис, ще бъде оповестен.

По-късно през месеца ще бъдат пуснати разширени версии на компилациите на Бийтълс " 1962-1966 " и " 1967-1970 ". " Now And Then ", макар че идва доста по-късно от 1970 година, ще бъде прибавен към последната сбирка.

Оцелелите Бийтълс ловко издадоха нови планове, като ремикси на старите си албуми, които включват студийни записи и " на Джаксън Върни се " филм, нормално плануван да се хареса на носталгичните почитатели към празничния сезон.

Тази година това е огромният край на новата музика.

" Това е последната ария в историята, че ще накарате четиримата Бийтълс на пистата. Джон, Пол, Джордж и Ринго ", сподели Стар в скорошно изявление за Асошиейтед прес.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР