Шестчленно семейство с малко дете от карнобатското село Церковски остана

...
Шестчленно семейство с малко дете от карнобатското село Церковски остана
Коментари Харесай

Семейство, останало без дом, докато помага в пожар, се нуждае от помощ

Шестчленно семейство с малко дете от карнобатското село Церковски остана без дом след огромен пожар. Временно семейството е приютена от съседи, а положителни хора обезпечават дават облекла и храна, само че има потребност от още помощ, съобщи кореспондентът на bTV Дани Атанасова.

Пред bTV собственичката Стоянка Тодорова описа, че е строила дома си 15 години, само че всичко изгоряло за секунди. В момента, в който избухнал пожарът у тях, тя и двамата ѝ синове помагали при различен пожар, разпален от комшия в неговия двор.

Всичко стана за секунди, описа и снахата Павлина Костадинова. „ Както приспивах детето, видях, че прозорецът внезапно пламна. Взех я и избягах на открито “, показа тя. Друго не помни.

Съседите, които до момента са подали ръка на фамилията, дават обещание да им оказват помощ и с труд за възобновяване на къщата. Нужни са обаче средства.

Кметицата на село Церковски Стоянка Иванова изясни, че е образуван предприемчив комитет, който да помогне по какъвто метод успее. Ще бъдат сложени кутии за събиране на средства в общината, в селския магазин, в два хипермаркета в Карнобат. Обмисля се да се изпрати и апел към Община Карнобат за някакви средства. Самият кмет още в самото начало даде обещание помощ с всички строителни материали за покрива, уточни Иванова.

Виновникът за пожара е открит. Това е Гено Атанасов, който е решил да почисти тревите от двора си, като не е съобразил въобще, че духа вятър и е сезонът на пожарите, сподели кметицата. Тя го разказа като „ асоциален, някогашен пандизчия, сложен за връзка, главно ленив “.

Мъжът не признава, че е отговорен, само че цялото село го знае, хората са го видели, че той пали огъня, сподели Иванова.

Семейството е непретенциозно и работливо и доста се тормози, че би трябвало да разчита на непозната помощ, само че ще е признателно, в случай че получи храна, облекла и средства за ремонта на дома си, съобщи Дани Атанасова.

Вижте повече във видеото: -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР