Шестчленната група от представители на различни съдебни институции от провинция

Шестчленната група от представители на различни съдебни институции от провинция ...

Магистрати от Китай гостуваха на Районен съд - Варна.

Шестчленната група от представители на различни съдебни институции от провинция Ляонин в северозточен Китай се срещнаха и разговаряха с административния ръководител на Районен съд – Варна Eрна Якова, заместник-председателя Десислава Жекова и съдии. Гостите са на визита у нас по линия на международния правно-информационен обмен.

Китайските магистрати разговаряха с колегите си по въпроси от областта на наказателното, семейното и гражданско право, като засегнаха теми, свързани със защитата на права и на интелектуална собственост. Беше обменена информация за структурата на съдилищата в Република България и организацията на работа на съдебните органи в Китайската народна република. Чуждестранните гости се запознаха с кратка презентация за дейността на Районен съд – Варна, за успешно работещия вече трета година Център за медиация към съдебния район, както и с опита и механизмите на организация на специализираните съдебни състави в провеждането на т.нар. „щадящи изслушвания“ в сферата на детското правосъдие.

Визитата включваше информационен тур-обиколка в съдебната палата с посещение в съдебна зала, деловодства и регистратура, като естествено приключи с пожелания за градивен професионален обмен и множество снимки за спомен.

Източник: dnesplus.bg