Шестата поставена в схемата на Australian Open Каролина Плишкова очаквано

...
Шестата поставена в схемата на Australian Open Каролина Плишкова очаквано
Коментари Харесай

Плишкова уреди вълнуващ 1/4-финал срещу Халеп

Шестата сложена в схемата на Australian Open Каролина Плишкова предстоящо се класира за четвъртфиналите на шампионата в Мелбърн. Чехкинята обърна сънародничката си Барбора Стрицова за 2 часа и 43 минути след 6:7(5), 6:3, 6:2, само че идващото й затруднение е още по-внушително - международната номер 1 Симона Халеп. Именно това се чака да бъде най-вълнуващият двубой от тази фаза при дамите, като победителката от него ще направи сериозна поръчка за първа купа от “Големия шлем”.

Pliskova marches on!

The world no.6 is through to the quarter-finals of the #AusOpen pic.twitter.com/rNURLWYOQM
— Eurosport UK (@Eurosport_UK) January 22, 2018
Плишкова направи цели 42 уинъра против 29 на съперничката й, до момента в който непредизвиканите неточности бяха относително наедно - 35 против 33. И двете бяха солидни на първи сервис (68% и 75%), само че второто подаване на Плишкова бе по-ефективно и това също наклони везните в нейна изгода - 56% против 38%.

hahah Pliskova so cute, she's so tall, that she took that kid's sharpie to sign autographs pic.twitter.com/EyReKVdSEE
— LorenaPopa ‍ (@popalorena) January 22, 2018
По-предно класираната чехкиня беше задоволително нападателна във втория и третия сет, с цел да наложи превъзходството си, като постоянно навлизаше в корта и бе солидна на ретур. Тя още веднъж затвърди усещането, че се усеща по-добре на бързи кортове, в сравнение с трева, където е единствената й загуба от Стрицова - в Бирмингам през 2016-а, а другояче предходната година Плишкова се наложи в два сета над съперничката си в Маями. Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР