Шест водещи вериги супермаркети в Турция обявиха, че са фиксирали

...
Шест водещи вериги супермаркети в Турция обявиха, че са фиксирали
Коментари Харесай

Нов почин: Фиксираха цените на основните храни в Турция

Шест водещи вериги супермаркети в Турция оповестиха, че са фиксирали цените за хиляди съществени хранителни артикули през януари. Тези ходове идват, откакто президентът Ердоган упрекна веригите супермаркети за възходящата инфлация.

 DHA

Веригата за хранителни артикули Шок беше първата, която приложи този ход, като разгласи, че са фиксирали цени за 1000 продукта, с цел да „ допринесат за битката с инфлацията и стопанската система на страната, както и за бюджета на клиентите “.

 

Мигрос и Карфур също оповестиха, че понижават цените надлежно на 3000 и 20 000 продукта.

 DHA

Турският министър на финансите Нуредин Небати приветства самодейността с пост в Туитър. „ Скъпи другари, които фиксирате цените. Поздравявам ви от сърце. Също по този начин приканвам всички наши бизнеси да ползват сходни практики. "

 

Неотдавна президентът Ердоган съобщи, „ Ще затегнем контрола върху питателните вериги. Ще намерим способи да премахнем разликите в цените на едни и същи артикули в другите магазини и ще ги следим. “

 

Турският министър на търговията Мехмет Муш показа в Туитър, че наскоро е имал среща с мениджърите на четири хранителни вериги, които имат най-вече клонове в Турция, и ги е „ предизвестил “ да не покачват цените след повишението на минималната заплата за 2023 година

 DHA

За декември Турският статистически институт (TÜİK) регистрира годишна инфлация от 64,27 на 100, която бе с 20 на 100 по-малко от предния месец.

Мнозинството от турските жители не могат да свържат двата края на фона на стремглавата инфлация, която стопява приходите им.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР