Шест варненски детски градини, ученици и педагогически специалисти от училищата

...
Шест варненски детски градини, ученици и педагогически специалисти от училищата
Коментари Харесай

За първи път във Варна се проведе ден за STEM обучението

Шест варненски детски градини, възпитаници и педагогичен експерти от учебните заведения се включиха в първата за страната среща, отдадена на STEM образованието /съставено от първите букви на думите - просвета (science), технология (technology), инженерство (engineering) и математика (maths)/.

Това е идея за образование, която се стреми да въодушеви младежите да се развиват в областта на науката и технологиите.

В деня за STEM участниците от другите просветителни институции споделиха опит и обмениха хрумвания за нови планове и съдействие, показват от дирекция „ Образование и юношески действия “ към Община Варна. Срещата бе проведена взаимно с Професионалната техническа гимназия и Регионалното ръководство по обучение.

Методите на SТЕМ се ползва отчасти в детските градини, най-много при образованието на децата от подготвителните групи, посредством включване на интерактивни способи и просветителни играчки. Целта е да се насърчат малчуганите да опитват и да усвояват нови способи на мислене.

Участниците в деня на STEM бяха от ДГ №39 “Приказка “, ДГ №40 “Детски свят “, ДГ №42 “Българче “, ДГ №5 “Слънчо “, ДГ №44 „ В.Терешкова “ и ДГ№3 “Звездичка “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР