Шест ученички от Карлово, Сопот и Калофер отразяха косите си,

...
Шест ученички от Карлово, Сопот и Калофер отразяха косите си,
Коментари Харесай

Шест ученички си отрязаха косите, за да помогнат на онкоболни деца

Шест ученички от Карлово, Сопот и Калофер отразяха косите си, с цел да ги дарят на онкоболни деца. От косите на девойките ще бъдат направени две перуки.

Решена да подаде ръка на болните деца Станимира първа си отрязала косата. След това образеца ѝ последвали нейната сестра и други четири девойки.
Стилияна Гологанова, ученичка в 6. клас на СУ " Христо Ботев " -Калофер - не всеки има тази наслада, която ние я имаме и когато някой подари коса на дете той ще се почувства доста по-добре.
Нели Шапкова - ученичка в 9-ти клас на ПГ " Ген. Владимир Заимов " -Сопот: Миналата година се случи по този начин, че имах здравословен проблем и трябваше да влезна в болница и се бях срещнала с едно дете, което имаше подобен проблем и на мен тогава ми стана доста мъчително и желаех да му оказа помощ, само че просто нямаше сега по какъв начин.
Инициативата на децата подкрепили и родителите им.

Марияна Шапкова - майка на Нели: Надяваме се тази нишка, която те прокарват като доброта, да откри отзив в хора, които се занимават с изработването на перуки... да се направи една такава или самодейност или някакъв комитет, в случай че щете съдружие, което да се занимава с изработването на перуки за деца.
В учебните заведения, където учат децата, са уверени, че благородната им постъпка ще даде образец и на други, с цел да се върнат усмивките на повече онкоболни деца.
Доньо Тодоров - шеф на ОУ " Св.Кирил и Методий ", Карлово: Убеден съм, тъй като нашите деца вземат участие и в други благотворителни акции и това не е за първи път.Катя Адърска - шеф на ПГ " Ген. Вл. Заимов ", Сопот: Това е част от нашата работа да поддържаме тези начинания и тези деца.
Косите, от които ще бъдат направени двете перуки, към този момент са предадени на ателие в столицата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР