Шест туби с гориво, свързани със самоделен взривател, бяха открити

...
Шест туби с гориво, свързани със самоделен взривател, бяха открити
Коментари Харесай

Откриха туби с гориво и взривател под циментовоз Париж

Шест туби с гориво, свързани със самоделен взривател, бяха открити тази заран под камион на френско-швейцарското дружество за цимент „ Лафарж” в парижкия XIX регион, наоколо до околовръстното шосе, заяви Франс прес, като се базира на близки до следствието източници.

Това стана няколко дни откакто в жилищна постройка в Париж бяха открити газови бутилки, свързани с взривател, само че съгласно полицията двата случая не са свързани.

Тубите и взривателя са били открити сутринта от служащи, които поемали промяната си. Взривателят, по данни на полицията, е бил напълно обикновен.

При предходния случай, датиращ от нощта на петък против събота, бяха задържани шестима души , от които двама са имали регистрации за радикализация.

Опитите за набези с контейнери, цялостни с гориво, зачестиха в Париж. През септември 2016 година в автомобил покрай Нотр Дам бяха открити няколко цялостни бутилки с газ (макар и без взривател). По случая беше арестувана група дами, бойци на групировката „ Ислямска държава”.

Циментовата компания „ Лафарж”, която през 2015 година се сля с „ Холсим”, е разследвана за финансиране на терористични дейности в Сирия .

Според информация на в. „ Монд” филиалът на френската компания там е влезнал в контакт с бунтовници от „ Исламска държава” през 2013 – 2014 година, с цел да подсигурява действието на своя циментов цех в североизточната част на Сирия.

Този цех спря работа на 19 септември 2014 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР