Шест тела бяха намерени на новозеландския остров, където по-рано през

...
Шест тела бяха намерени на новозеландския остров, където по-рано през
Коментари Харесай

Властите откриха шест тела на остров Уаит при рискована мисия

Шест тела бяха открити на новозеландския остров, където по-рано през седмицата имаше вулканично изригване, заяви " Ройтерс ", представен от БНР.
" Това бе необикновено сложна интервенция, само че бе приоритет. Просто желаеме да ги върнем вкъщи при техните близки ", сподели в ефира на публичното радио министър-председателката Джасинда Ардърн.
Екип от военни извърши рискованата задача на вулканичния остров Уайт, за който остава предизвестието за нови изригвания в  околните часове.
Шест от осемте тела на острова бяха сполучливо взети, качени на кораб и откарани към материка, където чакаха опечалените им близки. Военните знаеха местоположението им, преди да кацнат с хеликоптер на острова, и все пак интервенцията е траяла над 4 часа, оповестява BBC.
Не е известно обаче къде са останалите две тела. Знае се, че едно от телата е във водата, по тази причина в издирването са се присъединили екипи от водолази.
След изригването на вулкана на остров Уаит 13 души починаха, 8 бяха оповестени за безследно ичезнали, а 31 бяха откарани в болница. Над 20 остават приети в болница с извънредно тежки изгаряния. Повечето са с заплаха за живота. Полицията на Нова Зеландия стартира престъпно разследванепо случая.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР