Шест свързани помежду си небостъргача в сърцето на квартал Qianhai

...
Шест свързани помежду си небостъргача в сърцето на квартал Qianhai
Коментари Харесай

Магапроект: Шест свързани помежду си небостъргача в Китай

Шест свързани между тях небостъргача в сърцето на квартал Qianhai в Шънджън - това е измежду последните планове на архитектурно студио Farrells.

Наречени още One Excellence, те са издигнати върху рекултивирана земя до залива Qianhai на запад от центъра на Шънджън като част от развиването на квартала.

От шестте здания четири са офис здания, а останалите жилищни. Офисните небостъргачи са 180-метрови " портални кули ", които са свързани с закривен стъклен заслон.

" Двете офисни здания играят значима роля за оформянето на зараждащия се град, като приветстват посетителите и слагат началото на идващия стадий от невиждания напредък на Шънджън ", обявиха от Farrells.

Останалите четири небостъргача, които включват 300-метрова постройка, са свързани с " мостове ", разказани от студиото като " многостепенни улични пейзажи ". Двата жилищни небостъргача, са свързани на 27-ия етаж.

Тези " мостове " ще свързват небостъргачите с други здания, които ще разполагат с магазини, кафенета и заведения за хранене и вход към метростанция.

" Човешкият опит образува основите на тази усъвършенствана идея за смесена приложимост ", сподели шефът на Farrells Щефан Крумек.

" Създадохме богата и разнообразна мрежа от градски пространства, които, предизвикват потока от пешеходци в региона ", сподели той.

Освен One Excellence, Farrells проектира още небостъргача в квартала и си сътрудничи при проектирането на 10 станции на метрото в региона.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР