Шест старта от началото на сезона във Формула 1 и

...
Шест старта от началото на сезона във Формула 1 и
Коментари Харесай

Има ли сили "Ферари" да обърне развоя на сезона във Формула 1

Шест старта от началото на сезона във Формула 1 и шест победи за " Мерцедес ". Най-престижният авто шампионат не беше виждал сходна доминация, каквато постановат " Сребърните стрели ", което разумно повдигна въпроса може ли въобще до края на сезона борбата за купите да обновена.

Имат ли сили към момента от " Ферари " да извърнат развоя на събитията, без значение че Скудерията бележи едва начало на сезона. В последното десетилетие три пъти (2011, 2014 и 2016) именитият италиански тим нямаше победа в първите шест, а рецензиите, които летят към Маранело са големи.

Част от отговорите на всички въпроси може да даде идния старт за Гран при на Канада, в който Себастиан Фетел ще потегли от полпозишън. След дълги месеци на блуждаене от Скудерията най-сетне откриха скорост и най-малко в квалификацията дадоха отговор на предизвикването от " Мерцедес ", което даде вяра на почитателите им.

С позитивна конфигурация

" Очакванията не се оправдаха с действителността " – по този начин беше разказан дотук сезонът на " Ферари " от някои от водещите анализатори във Формула 1. Скудерията стартира годината с големи очаквания и положително показване в тестванията, което подвигна упованията към италианския отбор. Реалността се оказа напълно друга, откакто в първите шест надпревари от " Ферари " единствено един път бяха пред " Мерцедес " (Гран при на Бахрейн), само че даже и там не съумяха да вземат успеха.

В Италия започнаха анализите са сбъркана идея, не чак толкоз благонадежден мотор, колкото се смяташе и други. Според ръководителите на Скудерията огромният проблем към момента са гумите.

" Следващите няколко надпревари ще бъдат основни за нас и би трябвало да сме на доста високо равнище. Вярвам, че можем да извлечем позитивни резултати, да сме в в действителност добра форма преди лятната изгода, с цел да можем тогава да използваме инерцията и да обърнем сезона в наша изгода ", сподели водачът на " Ферари " Себастиан Фетел.

Лятната пауза е сред 4 август и 1 септември, като до тогава има шест надпревари: Канада (9 юни), Франция (23 юни), Австрия (30 юни), Англия (14 юли), Германия (28 юли) и Унгария (4 август).

Според немския водач, който има четири международни трофеи с " Ред бул " не може да се приказва за провален сезон.

 Шефът на Скудерията Матиа Биното е индивидът под прицел.
© Reuters

Шефът на Скудерията Матиа Биното е индивидът под прицел.

" Дотук минаха шест надпревари, в този момент сме в седмия уикенд от общо 21, тъй че има доста време. Определено не реализираме резулатите, които искахме, само че виждам по какъв начин всички работят и знам, че скоро ще има усъвършенстване ", добави Фетел.

В класирането при водачите германецът има едвам 82 точки, като в Монако реализира най-хубавия си резултат дотук – второ място. Изоставането му от Люис Хамилтън е 55 точки.При конструкторите " Ферари " има от какво да се тормози, като е със единствено 139 точки против 257 за " Мерцедес ". Скудерията не е чак толкоз напред от " Ред бул ", който макар съмненията на втория си водач Пиер Гасли, има 110 точки.

Цената за Фетел

Без купа от 2007 година и подложен под голямо напрежение " Ферари " има какво да потвърждава през този сезон. Ситуацията не е по-различна и при Фетел, който в последните години търпи от ден на ден рецензии. Четирикратният международен първенец губи борбата с Люис Хамилтън по решителен метод в последните три сезона.

Във към този момент петата си година в Скудерията, при Фетел започнаха и сравненията с неговите прародители. Напрежението върху германеца е огромно, откакто той е изправен на кръстопът – дали ще поеме по пътя на Михаел Шумахер, който взе своята първа купа с " Ферари " тъкмо в петия си сезон с отбора или ще повтори ориста на Фернандо Алонсо. За пет години в Скудерията испанецът не съумя да реализира нищо повече от второ място в крайното класиране.

" Вече знаем какво ни липсва и от какво се нуждае нашият болид. Имаме краткосрочни решения и някои дълготрайни, като би трябвало да преценим по кое време е моментът да се създадат корекциите, с цел да дадат резултат. При всички положения в идващите седмици ще знаем къде сме ", сподели още Фетел.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (478)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР