Шест села от община Калояново обявиха частично бедствено положение. Това

...
Шест села от община Калояново обявиха частично бедствено положение. Това
Коментари Харесай

Няколко села от община Калояново с частично бедствено положение заради потопа

Шест села от община Калояново оповестиха отчасти бедствено състояние. Това са Песнопой, Иван Вазов, Горна махала, Долна мала, Черноземен и Ръжево.

Огромно количество вода слезе тази нощ от Балкана към селата, ситуирани по поречието на река Стряма, заяви кметът на общината Виктория Михайлова. Дървеният мост на село Песнопой е в негодно за прилагане положение, понтонният мост на Иван Вазово е в същото положение, заяви Българска телеграфна агенция. 

В Горна махала реката е скъсала дига, водата е тръгнала към Долна махала. Наводнено е част от селото. От домовете си са евакуирани 15 души, половината са настанени в кметството, останалите при родственици. Към момента всички евакуирани към този момент са по домовете си, тъй като водата се е оттекла, добави Михайлова.

Големият и дребният мост на Черноземен са били залети, само че водата се оттича, към този момент са постоянни и може да минава по тях. Наводнени са аграрни земи, стадионът и две компании, които са ситуирани по поречието на река Стряма. Срутени са два стълба на ЕВН, поради което източната част на селото е без електричество. В цялостен Черноземен няма вода, тъй като помпената станция не работи поради прекъснатото ел. зареждане. 

Вода няма и в Долна махала, и в Горна махала. Очаква се екипите на двете сдружения - ЕВН и ВиК да стартират възобновяване на вредите. Към момента се чака водата да се оттече, с цел да да може общинска комисия да опише нанесените от водата вреди, сподели още кметът на Калояново.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР