Шест са получените заявления за управлението на 353,3 млн. лв.

...
Шест са получените заявления за управлението на 353,3 млн. лв.
Коментари Харесай

Шест заявления за управлението на 353,3 млн. лева за градско развитие

Шест са получените заявки за ръководството на 353,3 млн. лева за градско развиване. Това стана ясно през вчерашния ден, откакто бяха отворени получените заявки за присъединяване в тръжната процедура. Процедурата е за избор на претенденти за мениджъри на “Фонд за градско развиване ” с запас от Оперативна програма “Регионално развитие” 2014-2020, за следните обособени позиции:

- позиция I: Фонд за градско развиване София с запас от 87.4 милиона лева;

- позиция II: Фонд за градско развиване Северна България с запас от 130.4 милиона лева;

" - позиция III: Фонд за градско развиване Южна България с запас от 135.5 милиона лв..

Кандидатите в процедурата включват представители на банковия и небанковия бранш – ДЗЗД обединяване на „ Сибанк ” ЕАД, „ ОББ ” ЕАД, „ Фонд за органите на локалното самоуправление в България – ФЛАГ ” ЕАД, „ Българска консултантска организация ” ЕООД, „ Фонд за стабилно градско развиване ” ЕАД (ФУГР) и Регионален фонд за градско развиване АД с присъединяване на „ Сосиете Женерал ” “Експресбанк ” АД, „ Сожелиз България ” ЕООД, „ Елана Холдинг ” АД

След отварянето на предложенията ще бъде изработен първичен асортимент и инспекция на претендентите за сходство със заложените в процедурата критерии. Следващата фаза е да се разгласи кои претенденти са позволени да продължат и да получат покана за даване на първични предложения.

Едно от изискванията към определените фонд мениджъри е да обезпечат най-малко 30% частен запас в допълнение към обществения. Фондът на фондовете ще дава и кредитни гаранции, отчасти покриващи риска по съфинансирането. За да могат да се възползват от предоставените гаранции, финансовите медиатори ще би трябвало да обезпечат не по-малко от 40% от общия размер на финансирането за всеки капиталов план.

Фондът за градско развиване е най-големият запас сега, ръководен от Фонда на фондовете. Общият бюджет е 353,3 млн. лева Парите са ориентирани към 39 града за планове за възстановяване на градската среда и за енергийна успеваемост. В планове свързани с обекти на културното завещание от национално и международно значение могат да аплайват всички обитаеми места в България.

Средствата са в предпочитани оси „ Устойчиво и интегрирано градско развиване “ по посоки „ Градско развиване “ и „ Енергийна успеваемост “ и „ Регионален туризъм “ по направление „ Туризъм и културно завещание “ за обекти от национално и международно значение намиращи се на територията на цялата страна по Оперативна програма “Регионално развитие” 2014-2020.

Предоставените средства ще са заеми с гратисен интервал до 36 месеца според от бранша на инвестицията и с оптимален период за погасяване до 20 години. Изискването за самоучастие на крайния получатели е от най-малко 15%, като е допустима редукция до 5% за планове с по-голям принос към знаците на Оперативна програма “Регионално развитие” и до 0% за общини и други обществени организации.

Инвестициите ще са до 20 млн. лв. за градско развиване и до 5 млн. лв. за районен туризъм, като ще се даде опция за нарастване до 10 млн. лв. за обекти от международно значение.

Фондът за градско развиване разрешава съчетание с безплатна финансова помощ по посоки " Културна инфраструктура ", " Енергийна успеваемост " и " Туризъм и културно завещание ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР