Шест робота танцуват в синхрон танца на Буда. Наречени Cloud

...
Шест робота танцуват в синхрон танца на Буда. Наречени Cloud
Коментари Харесай

Шанхай е домакин на международна конференция за изкуствен интелект

Шест робота танцуват в синхрон танца на Буда. Наречени Cloud Ginger, те са дело на китайската компания DataaRobotics. Новата версия на продукта е оборудвана с 34 интелигентни връзки на врата, рамото, китката, лакътя и коляното.Това прави електронните хуманоиди много гъвкави.
Оборудван е с 34 стави по цялото тяло. Пръстите му са по-сръчни, ръцете могат да хващат тежест от 5 кг. Има внедрена технология на стоманената линия, с цел да може да се захваща по по-стабилен метод. Представихме и езиковия модел Робърт GPT. Може да разпознава някои кръгли предмети като баскетболна топка.
Ли Гъсян – инженер в DataaRobotic

Друг робот изстрелва топка към баскетболния панер. Cloud Ginger може да произнесе изречение с 80 китайски йероглифа.Езиков модел за образование GPT разрешава на робота да схваща и основава човешка тирада въз основа на текстови данни.Технологичният колос Baidu покава Wenxin Yige – арт платформа, генерирана от AI, която може да основава фотоси и изображения.Китайският стартъп Mobvoi показва своя огромен езиков модел, който обгръща CGI (компютърно генерирани изображения), глас зад кадър и редактор на изображения.Приложенията на компанията обслужват 10 милиона консуматори в и отвън Китай.
ChatGPT към момента е най-високото равнище в промишлеността. Ще отнеме известно време на китайските компании да наваксат в тази област. Но това в последна сметка ще се случи, тъй като Китай разполага със свои преимущества, успеваемост, огромна работна мощ.
Айви Чен – директор  " Комуникации "  на Mobvoi 

На експото в Шанхай липсват задгранични компании заради политическото напрежение сред Китай и Съединени американски щати и опасенията на китайското държавно управление по отношение на сигурността на технологиите с AI. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР