Шест ранени розови пеликани са били намерени в язовир Розов

...
Шест ранени розови пеликани са били намерени в язовир Розов
Коментари Харесай

Спасиха розови пеликани след бурята в Гълъбово

Шест ранени розови пеликани са били открити в язовир " Розов бунар " до село Гълъбово. Сигналът за ранените птици е бил подаден от локален риболовец, на който избавителният център реагира незабавно. В България розовите пеликани са извънредно необичаен тип, който е включен в " Червената книга " като липсващ.

В региона на язовира е бил открит един пеликан, който има проблем с крилото. След като избавителен отряд обхожда региона в продължение на един час те откриват и още пет ранени животни от този тип. Според доктор Руско Петров от " Зелени Балкани " пеликаните са получили пострадвания разследване от огромната стихия, която мина региона на Стара Загора предходната седмица.

Четири от животните ще бъдат изпратени към зоопаркове в София и Бургас, а за другите два ще бъдат осъществявани спомагателни процедури.

Д-р Руско Петров се надява най-малко два от пеликаните да бъдат пуснати на независимост в природата. Според него на този стадий не би трябвало да има други ранени птици в региона на бент. " Розов бунар ".

Вижте още във видеото.

Репортер: Десислава Петкова



Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР