Шест проекта на обща стойност 20 000 лева ще бъдат

...
Шест проекта на обща стойност 20 000 лева ще бъдат
Коментари Харесай

Отпуснаха още 20 000 лева за граждански инициативи в Монтана

Шест плана на обща стойност 20 000 лв. ще бъдат финансирани във втората сесия на фонда за дребни начинания на община Монтана, разгласи кметът Златко Живков. Със средствата ще бъде направено на детско футболно игрище в село Вирове, ремонтирана футболна площадка в кв. „ Огоста ” в Монтана, основан клуб на самодееца в село Долно Белотинци, построена детска площадка в село Долна Вереница, оборудвана компютърна зала в читалището на село Долна Рикса и ушити национални носии за групировка на общинския юношески дом в Монтана.
 fond_iniciativi_montana201810a  fond_iniciativi_montana201810b
Фондът бе основан в края на предходната година по самодейност на съдружие „ Агора ” с поддръжката на фондация „ Америка за България ”. Целта е да се подкрепят дребни общности с хрумвания за локално развиване в региона на културата, образованието, общественото развиване и информацията.

Платформата е ориентирана към планове на самодейни читалищни сформира и към дребни цивилен групи. Фондът се управлява от „ Агенцията за районно развиване и бизнесцентър 2000 ” – Монтана, а бюджетът му се обезпечава от общината /22 000 лева/ и съдружие „ Агора ” / 16 000 лева/. В първия стадий от началото на тази година бяха финансирани 6 плана на обща стойност 18 000 лв.. Те са на читалищата в Славотин, в Монтана, във Винище, в Стубел и в кв. Мала Кутловица.

Одобрен е и план на неофициална гражданска група „ Жеравица ”. Три от плановете са за закупуване на нови носии, по един – за създаване на детска площадка, открита сцена и основаване на юношески клуб.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР