Шест проби по показател естествен уран са анализирани от здравната

...
Шест проби по показател естествен уран са анализирани от здравната
Коментари Харесай

Направени са проби за уран във водата във Варна

Шест проби по индикатор натурален уран са оценени от здравната ревизия във Варна по отношение на мониторинга на питейни води през последната седмица. Това оповестиха от Регионалната здравна ревизия във Варна. Получените резултати не надвишават оптималната параметрична стойност, избрана според условията на Наредба №9 за качеството на водата, предопределена за питейно-битови цели. Според седмичната сигнална информация за интервала от 6 до 12 юли е изследвана и една проба питейна вода за обща бета интензивност.

Установените стойности по този индикатор са под избраното контролно равнище в наредбата, допълниха от инспекцията. С двукратно премерване в работни дни пред здравната ревизия се следи равнището на естествения радиационен гама-фон. През изтеклия интервал стойностите на гама-фона са естествени и варират сред 0,10 и 0,11 микросиверта за час.

Отклонения отвън естествените флуктуации на гама-фона не са установени. Извършени са две инспекции в обекти, употребяващи източници на йонизиращи лъчения при реализиране на държавен здравен надзор за съблюдаване на условията за отбрана на лицата от въздействието на йонизиращи лъчения, за инспекция на документите и съблюдаване условията и разпоредбите за радиационна отбрана.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР