Шест поредни шампионски титли на България, две участия в групите

...
Шест поредни шампионски титли на България, две участия в групите
Коментари Харесай

От Разград до ядрото на футболна Европа…и как Кирил Домусчиев се настани трайно на световния пазар

Шест следващи шампионски трофеи на България, две участия в групите на Шампионската лига, няколко впечатляващи рейда в груповата фаза на Лига Европа, излизане от тежките пресявки и т.н, и така нататък Мачове с Реал Мадрид, Ливърпул, Арсенал, ПСЖ, Милан, Лацио, Валенсия, ПСВ Айндховен и Базел. Изграждане на нов стадион и съвременна подготвителна база. Трансфер на трима играчи в лицето на Жуниор Кайсара, Джонатан Кафу и Хосе Паломино във водещи шампионати за 17 милиона евро. Грубата калкулация демонстрира доходи от над 100 милиона лв., пристигнали от УЕФА, продажба на играчи, билети и спонсорски контракти и съвсем толкоз вложения в спортната инфраструктура и издръжката на Лудогорец. От въпросните доходи милиони са данъчните приходи в държавната хазна.

Към това може да прибавим и “скромните” 8-9 милиона лв., които постъпиха в българския футбол от Фонд “Солидарност” към УЕФА поради двете участия на българския първенец в груповата фаза най-комерсиалния футболен шампионат. Всичко това не се е случило в порядъка на 20-30 или 50 години, а единствено за седем, откогато Лудогорец влезе в “А” група. Звучи като сън или научна фантастика, нали? Няма потребност от щипане, с цел да разберем, че е действителност, тъй като обстоятелствата са безспорни.

Дори и най-големият профан в България би се чукнал по главата, с цел да се замисли по какъв начин Лудогорец може, а другите - не? Защо Кирил и Георги Домусчиеви жънат триумфи във футбола? Как братята съумяха да трансфорат тим от 30-хиляден град в доминант в България и същият този отбор води яростни борби в ядрото на футболна Европа.



Със сигурност много българи са меко казано сюрпризирани от триумфите на Лудогорец. Други пък считат, че огромна част от тях се дължат на шанс. Това ненапълно е обикновено. Същото обаче не се отнася за хората, които са осведомени в елементи с процесите, развиването и бизнеса на братя Домусчиеви. Те са наясно, че триумфът на Лудогорец е причинност. Домусчиеви погледнаха и развиват Лудогорец като всяко едно тяхно дружество. Разбира се, с малко повече емоционалност, само че без да бягат от главните правила за развиване - експертност, поредност, екипност и строгата финансова дисциплинираност. Просто придвижиха сполучливия бизнес модел в Лудогорец. Така, както вършат във всеки нов план.

Малко предистория. Преди близо 19 години Кирил и Георги Домусчиеви започват фармацевтичен бизнес и учредяват “Хювефарма” ЕООД. Компанията стартира с приватизация на един цех в Пещера. Тя се развива като световна фармацевтична компания с фокус върху създаването, производството и търговията с артикули за хуманната и ветеринарната медицина. Днес компанията разполага със лични фабрики в България, Съединени американски щати, Белгия и Италия. “Хювефарма” продава своите артикули посредством лични дъщерни сдружения, търговски представителства и дистрибутор и е измежду 10-те най-големи компании в света в региона на ветеринарната медицина. Наскоро “Хювефарма” закупи два завода в Америка за произвеждане на ваксини...

Може единствено да гадаем какъв брой навръх брой индустриални предприятия ръководят по света Кирил и Георги Домусчиеви, само че сигурно не са по никакъв начин малко. Ясно е обаче, че вложенията им са дълготрайни и под тяхна диктовка няма нито едно банкрутирало дружество. Това елементарно може да се ревизира. Напротив - производството върви на цялостни обороти. И тук приказваме за извънредно комплицирана материя - произвеждане на лекарства и създаването на модерни ваксини, където се изисква изключителна експертност и точност. Не за бизнес като покупко-продажба или импорт и експорт, без да подценяваме този тип услуги.

Явно тук настава моментът да зададем въпрос към зложелателите на братя Домусчиеви, които явно са фенове на тайните теории. И в Съединени американски щати, Италия и Белгия ли предприемачите са близки до държавни управления и президенти? И там ли са галеници на властта? Уважаеми господа, това е несериозно! Кой ще обезпечи преимущество на българи да изградят няколко завода в Америка и откакто ги развият да стартират да гълтам мощни международни компании? Бъдете сигурни, че в случай че някой се употребява с подкрепи в Съединени американски щати, българите ще сме последни на опашката. Ако са решили да вършат дарове, сигурно нашите предприемачи ще има да чакат. Човек от дребна България може единствено по един метод да пробие на необятния американски и международен пазар - с знания, качества и предвидливост. Да откри свободна ниша и да я следва неразделно. Така, както са го сторили Домусчиеви.

Но не щеш ли в България се намират “личности”, които се пробват да омаскарят всичко. Полагат грозни старания да оплитат в комплицирана и отровна плетиница от паяжини всяка позитивна концепция на Кирил Домусчиев. Конструктивните му инициативи, които ще са потребни за обществото, се манипулират. Вадят се от подтекста и са афишират за контрапродуктивни, като непрекъснато е нападнат от платени клакьори и тролове. Целта е да принизят него и всеки естествен вложител до тяхното равнище. Да го потопят в калта и отровната среда, където те сполучливо виреят. Некадърници, които унищожиха десетки сдружения и предприятия, взети на караминьол, по абсурден и бандитски метод, вършат опит да основат неприятен облик на един от най-успешните ни предприемачи и футболни ръководители в България. Съвременното злополучие “троловете” очернят всичко по пятя си. Целта на поръчителите на тролските офанзиви е да намерят хора, които да обират неодобрението на обществото, с цел да прикриват личните си произволи.



Висша форма на безочливост е чистокръвни бандити да се крият по дупките си и оттова да дават нареждания да се нападна човек като Домусчиев, който обезпечава трайно прехранване на хиляди фамилии в няколко страни по света. Кощунство е сходни хора да се изявяват като морални ментори и съдници.

Много е подтискащо, че човешкият разсъдък има способността понякога да издига чистите лъжи и операции до висините на безспорен факт. Затова моят апел към всички хора е да поставят старания да отсяват информацията в медиите. Да почистват плевелите и да не обръщат внимание на злобата и пошлостта. Само истината може да ни накара да се замислим и да ни сплоти. Ако всички подхождаме със състрадание към незнанието и пошлостта, това значи, че ги поощряваме…

Рекордният избор с гласуваното доверие на футболните клубовете към Домусчиев да остане в Изпълкома на БФС, е безапелационният отговор на най-успешния притежател на футболен клуб у нас във връзка с тролската офанзива, която се изля последните години против него. Естествено, подбудена от злоба и злоба…



Безпрецедентната респект и поддръжка от страна на ръководителя на еврокомисията Жан-Клод Юнкер към Домусчиев и отпущането на 100 милиона евро по проекта “Юнкер”, е другият безапелационен отговор на един от най-големите вложители в България във връзка с тролската офанзива, която се излива против него и всеки работлив предприемач. Напълно разбираемо е, че Домусчиев получи утвърждението и поддръжката на държавното управление и българския народ. По простата причина, че се гласоподава доверие на сериозен бизнесмен, който се е потвърдил през годините и има стабилен престиж и наличие на международния бизнес конгрес. Изграждането на два нови завода, които ще действат на цялостна мощ дълги години, ще е добра реклама за България. Колко родни предприемачи са подготвени да се нагърбят с сходна мултимилионна инвестиция в тази характерна промишленост и да подсигуряват, че ще изпълнят до дъно поетите задължения.


Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР