Шест поръчки наведнъж стартира министърът на отбраната Красимир Каракачанов днес.

...
Шест поръчки наведнъж стартира министърът на отбраната Красимир Каракачанов днес.
Коментари Харесай

Шест поръчки за почти 29 млн. лв. обяви днес министърът на отбраната

Шест поръчки едновременно започва министърът на защитата Красимир Каракачанов през днешния ден. Тяхната обща стойност е съвсем 29 млн. лв. с Данък добавена стойност (или 24 млн. лева без ДДС), излиза наяве от оповестените обявления в уеб страницата на министерството.
Рамково съглашение за осъществяване на главен ремонт на самолети L-39ZА е с планирана стойност 12 млн. лева с Данък добавена стойност.
Рамково съглашение за доставка на материални средства и произведения за нуклеарна, химическа, биологическа отбрана и екология е стартирано за над 4,8 млн. лева с Данък добавена стойност. То включва доставка на филтриращ противогадз, дихател за него, детекторна хартия, самостоятелен предпазен пакет, изолиращо защитно облекло, предпазен комплект за еднократна бойна приложимост, самостоятелен дозиметър, станции за нуклеарно, химическо и биологическо обеззаразяване.
Отделно е пусната поръчка за доставка на съоръжение за нуклеарна, химическа, биологическа отбрана и екология, чиято стойност е 450 000 лв. с Данък добавена стойност. Ще се купува съоръжение за групова отбрана и портативен многоканален биологически детектор със дарба за предаване на данни в мрежа.
Следващото рамково съглашение е за доставка на средства за противопоставяне на терористични закани. Неговата планирана стойност – 1 569 200 лева с Данък добавена стойност. Тук са включени бойни каски за силите за специфични интервенции, принадлежности за разузнаване и наблюдаване нощем и оптичен колиматорен прицел.
Петото е за извънгаранционна поддръжка на навигационно съоръжение – приспособена радарна система за кацане, автоматизирана система за ръководство на въздушното придвижване, както и за поддържане на тактическа система за въздушна навигация TACAN AN/TRN-26. Сумата, планувана за задачата, е над 4,6 млн. лева с Данък добавена стойност.  
Последната поръчка е за обувки, 10 144 чифта, от които зимни полеви, а 10 000 чифта - летни специфични. За обувките прогнозната стойност е над 5,3 млн. лева с Данък добавена стойност.  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР