Шест пъти повече са завърналите се сънародници, от тези които

...
Шест пъти повече са завърналите се сънародници, от тези които
Коментари Харесай

В bTV Репортерите: Как българите успяха да се приспособят към живота след COVID?

Шест пъти повече са завърналите се сънародници, от тези които са напуснали страната през 2020 година, сочат данни на Националната статистика.

" Пандемията ме научи да възнамерявам ден за ден. И в един миг се трансформирах и като човек ", отбелязва Георги Бориков.

Че би трябвало да продължи образованието си на открито, е уверен от дребен.

" Нищо не изглеждаше добре, виждах по какъв начин майка ми работи на две места, с цел да може да се грижи за нас. Баща ми също има някакви компликации и взех решение, че би трябвало да направя нещо ", споделя още Георги.

Приемат го в един от влиятелните университети в Нидерландия. Само 20 дни, откакто отпътува, освобождава квартирата си и се връща назад у нас.

Снимка: btvnovinite.bg

" В момента, който се случи пандемията, фирмите стопираха да търсят нови фрагменти. Не можех да си разреша да заплащам за нещо, което не знам дали ще продължа два месец, година или две ", споделя още той.

Работа и реализация за в този момент намира в България. А образованието му продължава отдалечено.

Как българите съумяват да се приспособят към живота в пандемия? Гледайте във кино лентата " В новата действителност - истории оттатък статистиката " на Анна-Мария Конова, в bTV Репортерите, незабавно след централната емисия вести.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР