Шест основни въпроса поставя софийското крило на БСП по отношение

...
Шест основни въпроса поставя софийското крило на БСП по отношение
Коментари Харесай

БСП-София постави сериозни въпроси за градското развитие на столицата

Шест съществени въпроса слага софийското крило на Българска социалистическа партия във връзка с застрояването на столицата и опазването на зелените площи. Въпросите касаят дълготрайната визия за развиване на София и са следните:
1. Къде да се намира „ ситито” на града?
2. Да се одобри ли „ карта на височините на града”, където зоните отразяват секторите с една и съща преобладаваща и съществуваща височина?
3. Следва ли историческият център на София, да се развива най-вече като пешеходен и зелен?
4. Правилно ли е непрестанно да се усилват площите на „ зелената “ и „ синя “ зони в града или следва да се търси различен метод за ограничението на трафика на моторни транспортни средства в центъра, най-много със основаване на преимущества за публичния и различния превоз?
5. Как би трябвало да се развиват и наподобяват вторичните градски центрове в регионите на града?
6. Следва ли да се одобряват правила за фасадното и цветово оформление на постройките в другите региони на града?
Строителство и паркиране
БСП-София упорстват така наречен смесени многофункционални здания, чието главно предопределение е жилищно, да не са по-високи от 75 метра т.е. към 25 етажа. Червените желаят твърдо да се дефинират местата в София, където може да има по-високи здания, като не показват противоречие с предлагането на кмета Йорданка Фандъкова и основния проектант Здравко Здравков това да бъдат бул. " Цариградско шосе " наоколо до мястото за градеж на Capital Fort, западното направление след ж.к. " Люлин " и региона на Централна жп гара.
Необходимо е в закон да бъдат дефинирани понятията „ междублоково пространство” и „ зелена площ”, считат още от БСП-София.
Освен това алените упорстват да бъде призната разпоредба за разбор на транспортния трафик, като в нея да се обърне особено внимание къде в столицата се паркира – в това число в здания, както и какъв е достъпът до жилищна инфраструктура в София, като се пресметне трафикът, в това число паркирането.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР