Шест неща, които научихме от тазгодишния УимбълдънПоредното издание на най-стария

...
Шест неща, които научихме от тазгодишния УимбълдънПоредното издание на най-стария
Коментари Харесай

Шест неща, които научихме от тазгодишния Уимбълдън
Поредното

Шест неща, които научихме от тазгодишния Уимбълдън
Поредното издание на най-стария тенис шампионат Уимбълдън към този момент е в историята. Както нормално конкуренцията в Ол Ингланд Клъб предложи доста страсти на феновете на този спорт, които видяха страховит тенис, огромни изненади и трофеи за Новак Джокович и Анжелик Кербер. Ето шест неща, които научихме от тазгодишното издание на шампионата в Лондон.

1. Джокович: Съперникът, който никой не желае. Новак завоюва своята 4-а купа на „ свещената трева “ и общо 13-а от Големия шлем, побеждавайки на финала южноафриканеца Кевин Андерсън с 6-2, 6-2, 7-6 (3). След мача сърбинът съобщи, че този трофей е един от най-специалните в кариерата му и гледа решително към идния сезон на твърди кортове. Едно е несъмнено – никой не си пожелава Джокович за съперник в тази му форма.

2. Федерер остава на кота 20. Швейцарският маестро доближи до 1/4-финалите без позволен пробив и изгубен сет, преди да отстъпи на Кевин Андерсън в петсетова драма, откакто водеше с 2:0 сета. Приближавайки 37-а си годишнина, възможностите на Федерер за нова корона от Големия шлем ще понижават фрапантно с всеки минал шампионат.

3. Самочувствие за Анди Мъри. Британецът се възстановяваше до неотдавна от травма в бедрото, която го остави отвън кортовете за близо година, преди да се завърне на шампионата на трева в Куинс, където загуби от Ник Кирьос. Мъри се отхвърли от присъединяване на Уимбълдън директно преди началото на конкуренцията, само че триумфът на Новак Джокович ще стимулира в допълнение представителя на Англия за положително показване в идните мачове на твърди кортове в Съединени американски щати.

4. Ентусиазмът на Кербер още веднъж е налице. Малцина предвиждаха победа за германката против Серина Уилямс във финала на Уимбълдън. Кербер оправда обаче критиците, печелейки в два сета против американката. Тя се изкачи до номер 1 в света през 2016 година, когато завоюва Аустрелиън Оупън и Ю Ес Оупън, само че беше изгубила в разногласието за трофея на Уимбълдън точно от Уилямс същата година. Последва сложен интервал за Кербер, която се свлече до 21-о място в света, само че след триумфа си над една от сестрите Уилямс през този сезон, тя още веднъж е на правия път към завръщане на върха в женската класация.

5. Уилямс ще завоюва 24-а купа. Серина не съумя да прибави още един трофей от Големия шлем в своята златна сбирка, губейки от Анжелик Кербер в два сета във финалния конфликт. За американката това беше едвам четвърти шампионат, откогато се завърна след раждането на първородната й щерка. Това е стряскащо за огромна част от главните й съпернички, които рано-рано се простиха с възможностите за успех на Уимбълдън.

6. Топ 10 при дамите в търсене на отговори. Първите 10 тенисистки при дамите отпаднаха от шампионата още преди четвъртфиналите. Това се случи за първи път в Оупън ерата на тениса, като шампионките от Аустрелиън Оупън и Ролан Гарос Каролин Вожняцки и Симона Халеп бяха разочаровани от загубите си на толкоз ранен стадий от конкуренцията. С Кербер и Уилямс още веднъж в уравнението, топ 10 на женския тенис ще би трябвало бързо да откри верните отговори в търсене на реабилитация след неуспеха си на Ол Инглънд Клъб. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР