Шест месеца след инвазията за нас е ясно, че не

...
Шест месеца след инвазията за нас е ясно, че не
Коментари Харесай

Шефът на британското разузнаване: Путин напълно загуби информационната война в Украйна и на Запад

" Шест месеца след нашествието за нас е ясно, че освен съветските проекти за физическо завладяване на страната, само че и проектите за виртуална атака са се провалили в Украйна ", съобщи ръководителят на английското разузнаване Джереми Флеминг за английското списание " Икономист ".

В коментар Флеминг показва, че и Русия, и Украйна са ангажирани в кибервойна и двете страни употребяват киберспособности, с цел да реализиран задачите си.

" И двете страни знаят, че са въвлечени в битка за въздействие надалеч оттатък бойното поле. Съвременната кибервойна е толкоз брутална и разрушителна, колкото и физическата война ", прибавя Флеминг.

Той напомня, че английското разузнаване от дълго време следи дейностите на Русия в киберпространството. Погледнато обратно, разследващите организации схващат, че Кремъл е почнал инвазия даже преди да стартира обстрелът на украинските градове на 24 февруари .

" Месец преди този момент съветското военно разузнаване разположи злотворен програмен продукт WhisperGate, с цел да унищожи и повреди украинските държавни системи. И по-малко от час преди нахлуването в Украйна, Русия нападна сателитните мрежи ViaSat, употребявани от украинската войска, държавното управление и цивилните ", напомня Флеминг.

Но всички тези дейности на Кремъл доведоха до това, че огромните западни софтуерни компании и държавни управления работят доста по-тясно и си имат доверие във връзка с киберсигурността, в сравнение с преди войната.

" Президентът Путин изцяло загуби осведомителната война в Украйна и на Запад . Но, макар че това е мотив за празнуване, не би трябвало да подценяваме съветската агитация и хакерите, които работят в други страни по света ", заключава шефът на английското разузнаване.
 Путин: Срещу Русия стартира огромна кибервойна, само че сме готови
Путин: Срещу Русия стартира огромна кибервойна, само че сме готови

Москва ускорява киберзащитата си
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР