Шест месеца „лишаване от свобода“, глоба в размер на хиляда

...
Шест месеца „лишаване от свобода“, глоба в размер на хиляда
Коментари Харесай

Шест месеца затвор за пияния шофьор – рецидивист от Елин Пелин

Шест месеца „ отнемане от независимост “, санкция в размер на хиляда лв. и отнемане от право да ръководи МПС за период от две години е наказването, наложено на подсъдимия М.Й., упрекнат от Районна прокуратура – Елин Пелин за шофиране след приложимост на алкохол. Престъплението е било осъществено в периода за изтърпяване на наказване, наложено по административен ред.

На 16.05.2020 година М.Й. управлявал лек автомобил Peugeot, когато бил спрян за инспекция от органите на Министерство на вътрешните работи. В резултат на изработен тест с техническо средство за приложимост на алкохол било открито, че лидерът карал под въздействие на 4,52 промила. Бил му формиран акт за определяне на административно нарушаване и конфискувани свидетелството му за ръководство на МПС, надзорен ваучър към него, документите за автомобила, както и два броя регистрационни табели.

На идващия ден, 17.05.2020 година, полицейските чиновници от районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи гр. Елин Пелин забелязали, че по ул. „ Иван Вазов “ в града се движи лек автомобил без сложени регистрационни табели. МПС било спряно за инспекция, като органите на реда открили, че въпросната кола още веднъж се ръководи от М.Й., в случай, че против него към този момент има формирано досъдебно произвеждане. При тестването му за приложимост на алкохол резултатът бил подобен с този от предходния ден – 4,56 промила.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР