Шест медицински сестри от системата на училищното образование и директорът

...
Шест медицински сестри от системата на училищното образование и директорът
Коментари Харесай

Медицински сестри и директор на ясла започват работа в МБАЛ Павликени

Шест медицински сестри от системата на учебното обучение и шефът на Детска ясла Павликени изявиха предпочитание да стартират работа в МБАЛ-Павликени, оповестяват от общината.
В изискванията на изключително състояние поради разпространяването на ковид са прекратени образователните занятия в учебните заведения, детските ясли и детските градини, а здравните кабинети в тях не реализират активност. Затова в Кодекса на труда беше планувана опция, която разрешава при нужда работодателят да разпорежда на служащия да прави краткотрайно друга работа.
Министърът на опазването на здравето изпрати рекомендация до кметовете в качеството им на шеф на медицинските експерти, работещи в детски ясли, градини и здравни кабинети в учебни заведения, да им възложат да изпълнавят активност в лечебните заведения по територията на общината.
При диалог с кмета на община Павликени инж. Емануил Манолов чиновниците са декларирали подготвеност да оказват помощ в работата на общинската болница.
Очаква се шефът на МБАЛ-Павликени да предложи съответните отделения, в които ще работят те. Ангажиментът ще е с дълготрайност 45 дни, а работното им време е според главния ин трудов контракт.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР