Шест медала, от които два златни, спечелиха българските гимнастички на

...
Шест медала, от които два златни, спечелиха българските гимнастички на
Коментари Харесай

Стилияна Николова: Искам да радвам хората с хубава игра!

Шест медала, от които два златни, завоюваха българските гимнастички на финалите на обособените уреди при дамите на интернационалния шампионат по художествена гимнастика за Купа " София ".

Татяна Воложанина, Стилияна Николова и Ева Брезалиева завоюваха общо 2 златни, 3 сребърни и 1 бронзов медали.

Европейската шампионка за девойки Стилияна Николова, която в последните седмици тренира с контузия на ръката, стана първа на топка: " Много се веселя, че съумях да си изиграя съчетанието. Ще се опитам да покажа още повече и да веселя хората с хубава игра. ", сподели грацията пред bTV след награждаването.

Снимка: БФХГ

Шампионската в многобоя Татяна Воложанина бе над всички във финала на бухалки: " Много се веселя, че съумях да изиграя. Имам да усъвършенствам, само че съм удовлетворена. Трябва да съм по-спокойна, тъй като мога всичко и на подготовка го върша всеки ден ", добави Воложанина.

Ева Брезалиева сграбчи бронз в многобоя при дамите, а през днешния ден завоюва бронз във финала на обръч. " Въпреки че позволих неточност, съумях да се активизирам и да си извърша съчетанието. ", разяснява гимнастичката.

Снимка: БФХГ

Главният управител на националния тим дами - самостоятелно Бранимира Маркова е останала удовлетворена от видяното, само че има вяра, че девойките могат доста повече.

" Много съм удовлетворена от девойките. Разбира се, ние желаеме от ден на ден и по-добре. Децата доста се стараят, позволиха неточности, само че конкуренцията беше сериозна. ", сподели Маркова.

Вижте повече във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР