Шест камиона с пластмасови отпадъци са задържани снощи на влизане

...
Шест камиона с пластмасови отпадъци са задържани снощи на влизане
Коментари Харесай

Шест тира със 137 тона отпадъци задържаха на ГКПП "Капитан Андреево"

Шест камиона с пластмасови боклуци са арестувани нощес на влизане в България на граничен пункт „ Капитан Андреево ". Те са спрени от митничари, защото не са имали нужните съпътстващи документи, макар че пластмасовите боклуци са били оповестени в декларацията, научи БНР. Камионите са с турска регистрация, а получателят е българска компания.

От Министерството на околната среда и водите прецизират в прессъобщение, че тировете са превозвали 137 тона боклуци от пластмаса и метал - „ представляващи листове от пластмаса, едностранно ламинирани с алуминиево фолио и отрязъци от същия материал ".

Емил Димитров: Шестте камиона са били без документи на влизане за България

Шестте камиона с боклуци, арестувани на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево " са били без документи, съобщи пред Българска национална телевизия министърът на околната среда и водите Емил Димитров, който отпътува късно вечерта във вторник към пункта:

„ На влизане в България - без документи. Това е една добра интервенция, която е взаимно извършена от Гранична полиция, Агенция „ Митници " и Министерство на околната среда и водите. Екипът, който е бил дежурен, е бил подготвен да разпознава товари и незабавно е алармирал.

Съответно са съпоставени данните от масивите, които има в Агенция „ Митници " и в Гранична полиция, както и тези, които има в нашите регистри. Изпратен е екип на място, който да извърши инспекция, с цел да види и откри какво тъкмо се транспортира ", уточни министър Димитров, като посочи, че в петък е подписал заповедта за инструкциите сред Агенция „ Митници " и Министерство на околната среда и водите:

„ Дни по-късно, както виждате, се оказа, че системата работи и демонстрира своите резултати. Благодарности за Агенция „ Митници " и Гранична полиция, че незабавно са разпознали и успяхме да предотвратим влизането в България на тези шест камиона - с товари, които са предопределени за България и с документи, които не дават отговор на тези, които са по интернационалните условия ".

При обиска е открито, че камионите транспортират 137 тона пластмасови и железни боклуци.

Очаква се през днешния ден да бъде осъществен още един оглед, сподели още министърът:
„ На дневна светлина ще се направи оглед, ще се подхващат дейности, каквито прокуратурата разпореди. Тъй като е осъществено на границата, водещата роля ще бъде на митницата, а всички действия вътре в страната ще поемем ние ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР