Шест хиляди студенти възнамеряват това лято да заминат на бригада

...
Шест хиляди студенти възнамеряват това лято да заминат на бригада
Коментари Харесай

6000 студенти искат да отидат на бригада в САЩ

Шест хиляди студенти имат намерение това лято да заминат на бригада в Съединени американски щати. Към момента няма никакви индикации от страна на американското държавно управление, че студентските бригади през лятото ще бъдат анулирани поради ковид. Това обясниха пред БНР от Асоциацията на организациите за интернационален културен продан във връзка думите на шефа на оперативния щаб Венцислав Мутафчийски, че "хиляди студенти не се готвят да пътуват на никое място ".

Към сегашния миг програмата за студентски бригади в Съединени американски щати "Уърк ен травел " не е прекъсната, а единствено отсрочена с 13 дни и по този начин първите младежи ще заминат за Америка на 14-и, вместо на 1-ви май, разясни ръководителят на Асоциацията на организациите за интернационален културен продан Светлан Данев. "Студентите нямат спънка най-малко към сегашния миг да отпътуват през месец май и юли ", разясни той.

Подготовката за заминаването на българските студенти е завършила на 80%. Част от тях към този момент имат издадени визи, а други даже са закупили самолетни билети. "Текат безусловно последни мерки преди последното пакетиране на куфарите и багажите и отпътуването от България ", уточни Данев.

Няма студенти, които да са се отказали от бригада в Съединени американски щати поради ковид.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР