Шест години след края на олимпийските игри в Лондон през

...
Шест години след края на олимпийските игри в Лондон през
Коментари Харесай

Милка Манева получи историческия си медал от Игрите в Лондон

Шест години след края на олимпийските игри в Лондон през 2012 година, България към този момент има 3 оценки от най-големия състезателен конгрес на планетата. След сребърния орден на Станка Златева в битката и бронзовото отличие на Тервел Пулев в бокс, щангите също могат да се похвалят с премия.

В категория до 63 кг. Милка Манева публично е втора в класирането. Днес (23 юни), на интернационалния олимпийски ден, тя бе наградена от ръководителя на Българския олимпийски комитет - Стефка Костадинова.

Манева се подреди пета по време на Игрите в Лондон, само че повторното тестване на пробите откри, че три състезателки преди нея са употребявали неразрешени вещества и съгласно допинг наредбите са дисквалифицирани. Така тя към този момент е втора.

" Усещането е необикновено. Това е една сбъдната фантазия. Да държиш фантазията в ръцете си е неповторимо, ужасно. С чисто сърце и с най-хубави намерения го поисквам на всички спортисти. Колкото и да се пробвам, тази страст няма да може да се опише с думи. Тя би трябвало да се изживее ", сподели Манева особено за bTV минути след награждаването.
Официално: България с още един орден от Лондон 2012 (ДОКУМЕНТ) Милка Манева е със сребро във повдигането на тежести
Медалът от олимпийски игри носи още позитиви за българската щангистка, която е първа с орден от олимпийски игри. Вместо награда от 50 000 лева за петото си място, Манева ще получи 120 000 лева, както и пожизнена пенсия като медалистка от най-големия състезателен конгрес.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР