Шест години лишаване от свобода наложи Ямболският окръжен съд на

...
Шест години лишаване от свобода наложи Ямболският окръжен съд на
Коментари Харесай

6 години затвор за шофьора украинец от катастрофата при Лесово

Шест години отнемане от независимост наложи Ямболският областен съд на украинския водач, предизвикал злополуката на пътя за Граничен пункт Лесово, съобщи БНР.

При случая на 9 октомври предходната година починаха трима души, а 12 са със междинни телесни повреди.

В ранните часове на 9 октомври 51- годишният Октавиян Бекиян е спрял в изчакваща колона от тирове, с цел да премине през Граничен контролно-пропусквателен пункт Лесово. Шофьорът заспива, в това време камионът остава самичък на платното, в нарушаване на Закона за придвижване по пътищата. Малко преди 6 часа микробус със сливенска регистрация, пътуващ за Одрин се блъска в камиона. При удара умират трима пасажери, 12 са със междинни телесни повреди.

Прокуратурата упрекна Октавиян Бекиян, че е нарушил Закона за придвижване по пътищата, като непозволено е спрял на платното и по този начин по несъобразителност е провокирал тежкия случай.

Прокурор Милен Божидаров съобщи: „ Установено, е че (подсъдимият) е паркирал МПС- то в продължение на часове на пътното платно, като по този метод е бил бариера за всички движещи се по този пътни транспортни средства. Установено е, че доста (автомобили) са го заобикаляли и са се пробвали да го предупредят, само че не са съумели “.

Съдията по делото Пепа Чиликова стимулира 6-годишната ефикасна присъда, като уточни, че и лидерът на микробуса, който е една от жертвите, има виновност за случилото се. Тя посочи, че и страната носи виновност, защото не е основана подобаваща инфраструктура, а придвижването на тежкотоварните коли не е било контролирано.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР