Шест години и половина затвор ще трябва да изтърпи Ангел

...
Шест години и половина затвор ще трябва да изтърпи Ангел
Коментари Харесай

Екстрадираха от Германия страшилището от Устина

Шест години и половина затвор ще би трябвало да изтърпи Ангел Чавдаров, който беше екстрадиран от Германия по искане на Пловдивския апелативен съд. Той е наказан за това, че е седнал зад кормилото на лек автомобил, без да има брошура, нарушил е разпоредбите за придвижване по пътищата и е предизвикал гибелта на двама младежи, оповестява " Марица ".

Драмата се разигра на 18 юли 2015 година. Тогава към 20.30 часа подсъдимият, който се прибирал от гурбет в Германия, срещнал своите другари Емил Ангелов и Наско Тошев - на 25 и 21 години. С неговия форд тримата тръгнали от Кричим за село Устина.

Въпреки ограничаването от 60 км/ч., подсъдимият карал с двойно по-висока скорост. Не съумял да вземе един завой и се блъснал челно в идващия отсреща камион „ КамАЗ “.

В хода на делото станало ясно, че Ангел изобщо не е имал брошура, нито е карал шофьорски курс, за което е бил глобен. Автомобилът, с който е породена злополуката, не е бил регистриран в КАТ. Междувременно Чавдаров напуснал страната и се укрил в Германия.

След издадената Европейска заповед за арест по отношение на мъжа, немските правосъдни управляващи го върнали в България.

Това е първата Европейска заповед за арест, издавана от Апелативния съд в Пловдив. Присъдата е доказана от Върховен касационен съд, влезнала е в действие и наказването към този момент се изтърпява.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР