Шест души, включително петима жандармеристи, бяха убити при терористично нападение

...
Шест души, включително петима жандармеристи, бяха убити при терористично нападение
Коментари Харесай

Атентат в Буркина Фасо

Шест души, в това число петима жандармеристи, бяха убити при терористично нахлуване в източната част на Буркина Фасо, заяви министерството на защитата, представено от Агенция Франс Прес.

Четирима жандармеристи и един граждански починаха при детонация на мина, на която се натъкнал автомобилът им на 100 км от град Фада Н'Гума, столица на Източната област. Пети жандармерист е бил погубен при престрелка с нападателите, уточни в официално съобщение министерството. "На връщане от задача екип на националната жандармерия, който се грижел за сигурността на минния обект Бунгу, станал жертва на терористична офанзива. Първият автомобил от колоната се натъкнал на мина и се взривил. Останалата част от конвоя бил подложена на масиран обстрел ", посочи официалното съобщение.

От три години нападенията в Буркина Фасо зачестяват и вземат от ден на ден жертви. Първоначално те бяха основно в северната част на страната, само че след това обгърнаха и други региони, в това число Източната област, която граничи с Того и Бенин.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР