Шест души, включително бременна жена, паднаха от 95-ия до 11-ия

...
Шест души, включително бременна жена, паднаха от 95-ия до 11-ия
Коментари Харесай

6 души оцеляха в падащ от 95-ти до 11-ти етаж асансьор на небостъргач в Чикаго

Шест души, в това число бременна жена, паднаха от 95-ия до 11-ия етаж на небостъргач , прочут като " Джон Хенкок център " в Чикаго, оповестява БиБиСи.

След рухването те пускат известие на другари, които се обаждат на незабавна помощ и спасители и след три часово тестване са освободени. Пожарната оповестява, че причина за случая е проблем с " подемното въже ". Кабелите, които към момента са прикрепени към кабината, я избавят от удар в земята . Оцелелите посетили бар на 95-ия етаж и слизали към лобито.

50-годишният Хайме Монтемайор слиза с асансьора със брачната половинка си и в началото усеща обикновено втурване, само че по-късно стартират да падат. " Внезапно се появи звук и в кабината стартира да влиза прахуляк, всички крещяха, молеха се и плачеха, имах вяра, че ще умрем ", изясни той.

Пожарникарите разрушават бетонна стена с цел да стигнат до потърпевшите . " Не можехме да стигнем асансьора. Трябваше да пробием стената на 11-ия етаж на паркинга , с цел да отворим вратите на асансьора ", разяснява Патрик Малоуни, началник на пожарната в Чикаго.

Инцидентът се проверява, а асансьорът е минал последна инспекция през юли , оповестяват от общината. Сградата е четвъртата по височина в града и е преименувана по-рано тази година на 875 North Michigan Avenue.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР