Шест души бяха убити в центъра на Лондон, включително тримата

...
Шест души бяха убити в центъра на Лондон, включително тримата
Коментари Харесай

Лондон осъмна окървавен: 6 граждани убити, над 30 наръгани, 3-ма касапи застреляни (ОБЗОР)

Шест души бяха убити в центъра на Лондон, в това число тримата нападатели, убити от полицията, заяви BBC, базирайки се на Скотланд Ярд.
Въоръжени чиновници на реда гръмнаха трима обвинени мъже единствено за осем минути.


Марк Роули, помощник-комисар от полицията в Лондон съобщи: " Заподозрените носеха нещо, наподобяващо на взривни жилетки, само че те по-късно не се оказаха такива ". Роули счита, че нападателите са единствено трима. Лондонските медицински служби потвърдиха, че минимум 30 души са били приети в болница. В същото време лондонската транспортна полиция заяви, че един от нейните чиновници, реагирал на случая е съществено ранен, намушкан с нож, само че положението му към този момент е устойчиво.

Междувременно огромна акция за заслон на непознати, само че изпаднали в потребност британци в Лондон потегли във " Facebook " и " Туитър ".

В. " Сън " заяви, че две детонации са отекнали близо до офисите на вестника покрай " Лондон бридж ". Предполага се, че гърмежите, чути в 01:23 и 01:25 часа локално време, са следени детонации, осъществени от полицията.

Гръм от трета детонация е бил чут няколко минути по-късно покрай емблематичния небостъргач " Дъ Шард " край " Лондон бридж ". Няколко пожарникарски автомобила са били паркирани при постройката по време на детонацията, уточни вестникът.

" Лондон бридж " бе отцепен незабавно след нападението. При втората офанзива на пазара " Бъроу " двама мъже нахлули в ресторант и намушкали двама клиенти. Според други информации са били наръгани хора на улицата.Очевидци описаха пред Би Би Си, че са видели хора да изскачат от микробуса след офанзивата на моста и да тичат към пазара " Бъроу ", където има доста питейни заведения и заведения за хранене. Малко по-късно са чути изстрели в региона. В обществените медии се появи фотография на един от нападателите, който лежи на земята пред един от пъбовете.

" Заподозрените са убити от полицията осем минути след подаването на първия сигнал за случай ", заяви лондонската полиция. От там прецизираха, че нападателите са носели жилетки с експлозиви, само че по-късно е открито, че те са подправени. Един служител на реда е съществено ранен, откакто е бил намушкан, отзовавайки се на мястото на офанзивата, само че животът му е отвън заплаха.

Атаките стават броени дни преди изборите във Англия на 8 юни и по-малко от две седмици откакто атентатор-самоубиец умъртви 22 души на концерт на Ариана Гранде в Манчестър.

Британският министър председател Тереза Мей се чака да управлява незабавно съвещание на службите.

Днес три огромни лондонски лечебни заведения остават отцепени след нападението край „ Лондон бридж “ късно в събота, при което се допуска, че общо седем души са починали, предава Reuters. „ Заради случая в центъра на Лондон лечебните заведения „ Сейнт Томас “, „ Евелина “ и „ Гайс “, са отцепени, с цел да бъде обезпечена сигурността на пациентите, околните и личния състав “, оповестиха в „ Туитър “ от лечебните заведения.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР