Шест дружества и консорциуми подадоха документи за участие във възобновената

...
Шест дружества и консорциуми подадоха документи за участие във възобновената
Коментари Харесай

Озеленяване и велоалея оскъпи поръчка на Столична община

Шест сдружения и консорциуми подадоха документи за присъединяване във обновената социална поръчка на Столична община за ремонт на трамвайното трасе от Съдебната палата до " Княжево ", се вижда в раздел " Профил на купувача " на уеб страницата на София. Срокът за включване в конкуренцията завърши в понеделник. Точното название на състезанието е:  " Реконструкция на трамваен релсов път по бул. „ Цар Борис III “ – от трамвайно ухо „ Княжево “ до трамвайно ухо „ Съдебна палата “, без секторите на пл. „ Руски монумент “ и кръстовището на бул. „ Цар Борис III “ и бул. „ Гоце Делчев “.

Заявки за осъществяване на плана дадоха пет български и един задграничен претендент. Българските са: Обединение Геострой - Юнайтид груп- Трансремонтстрой, в което влизат трите едноименни сдружения, Обединение " Трамвай №5-2017 ", част от което са " Монолит София " АД и Х.С.С ЕООД. Третият български претендент е " Трейс груп холд " АД, като в консорциума влизат едноименната компания, " Парсек груп " ЕООД и ДЗЗД " Търговско предприятие Борис ". Следва " ПСТ груп " ЕАД, което до неотдавна работеше по ремонта на градинките " Кристал " и " Св. Климент Охридски " в център на София. Последният български участник е ВХД ЕАД, а единтвеният задграничен е консорциумът Страбаг СП ДЗЗД, в който влизат австрийската компания Шрабаг ЕАД и " Страбаг-клон България ".

Заложената от Столична община цена на ремонта на трамвайното трасе е към 40,5 млн. лв., като процедурата за избор на реализатор бе открита през юни т.г. Това е втори опит на администрацията в града да дефинира компания. Предишния път поръчката бе извоювана от добре известната компания " Джи Пи Груп ", само че през 2018 година компанията сама се отхвърли да подпише контракт за осъществяване на поръчката. Причината бе, че името й бе забъркано в скандал за подозрения за печелени на нагласени публични поръчки, финансирани с евросредства. В неговия кипеж министър председателят Бойко Борисов разпореди " Джи Пи Груп " да не се позволява до състезания с бюджетни пари или с такива от Европейски Съюз. Както се вижда от листата с претендентите, компанията не подава документи за присъединяване в новия конкурс на Следствен отдел към окръжна прокуратура. 

Самата социална поръчка нараства с към половин милион лв. по отношение на процедурата през 2018 година и цената от малко под 40 млн. лева доближава до 40,541 000 лева Причината е, че по отношение на предходното задание изискванията на състезанието се трансформират и той към този момент планува трасето на трамвай №5 да се трансформира в парк - с озеленени релси като при Руски монумент, велоалеи, детски площадки тук-там и т.н.    
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР