Шест длъжности лица от Агенция „Пътна инфраструктура“ са обвинени за

...
Шест длъжности лица от Агенция „Пътна инфраструктура“ са обвинени за
Коментари Харесай

Инж. Ясен Ишев: Няма особено опасни тунели у нас

Шест длъжности лица от Агенция „Пътна инфраструктура“ са упрекнати за случая в тунел „Ечемишка“, при който през февруари предходната година почина жена, откакто част от осветлението се срина върху нейния автомобил.

Понасянето на отговорност няма да се размине с многото обвинени, защото точно тези длъжностни лица са отговаряли за поддържането на тунелите и е разумно те да дават отговор за случилото се в „Ечемишка“. Такова мнение изрази пред БНТ инж. Ясен Ишев от Научно-техническият съюз по превоза.

„35 са тунелите в България, от които 11 двойни по автомагистралите с дължина към 6 км. През 2007 година работна група изготви разпоредба за минималните условия за сигурност. В нея беше оказано че до 2014 г. те би трябвало да бъдат приведени по европейски условия и за някои започнаха ремонтни работи, само че заради липса на средства се стигна до забавяне и за жалост се случи този инцидент“, сподели Ишев.

Експертът е безапелационен, че към този миг „Ечемишка“ и „Витиня“ са приведени в тези минимални условия и към този момент са в доста положително положение.

„Няма изключително рискови тунели у нас, тези тежки структури в „Ечемишка“ и „Витиня“ към този момент са отстранени и няма опасност“, разяснява още инж. Ясен Ишев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР