Шест десетилетия след първоначалното пускане на Mini в производствената линия

...
Шест десетилетия след първоначалното пускане на Mini в производствената линия
Коментари Харесай

BMW навлиза в нова ера с електрически Mini автомобил

Шест десетилетия след първичното стартиране на Mini в индустриалната линия в Оксфорд, неговият притежател BMW показа нова електрическа версия, която се надява, че предвещава нова епоха като помогне на немския авто производител да посрещне поставените цели за излъчванията на Европейския съюз.

BMW показа новия си електромобил Mini Electric. Инвестицията в новия Mini ще резервира работните места на към 5000 служащи в завода в Оксфорд в несигурното време за промишлеността, която чака изясненост към Брексит. Новият модел ще се създава от края на настоящата година, а първите доставки ще бъдат осъществени при започване на идната, заяви немският авто колос.

"Ние навлизаме в епоха, в която електрическите коли ще се трансфорат в естествен избор за нашите клиенти. Mini Electric ще стартира нашия нов модел на атака за изцяло електрически транспортни средства. До 2023 година ще имаме 25 електрифицирани модела на пазара. Повече от половината от тях ще бъдат изцяло електрически ", съобщи шефът на производството на BMW Оливер Ципсе. Електрическото Mini ще коства 24 400 паунда и ще помогне да се понижат междинните излъчвания на колите, които продава BMW и по този начин компанията да отговори на условията на Европейски Съюз за ограничавания на излъчванията на въглероден диоксид.

Освен автомобила, BMW възнамерява да пусне на пазара и първата си електрическа тротинетка през октомври в партньорство с компанията Micro Mobility. Моделът ще носи името BMW E-Scooter и ще тежи единствено 9 кг. С едно зареждане транспортното средство може да измине 12 км., а оптималната скорост, която ще развива, е 20 км/ч.

Миналата година в британския цех в Оксфорд BMW е създал 234,501 автомобила Mini и Mini Clubman, което е нарастване от 4.8% на годишна база и 15% от общата продукция на Англия в този бранш. Въпреки това неотдавна немският производител на първокласни коли регистрира един от най-слабите си финансови резултати.
<!--[if-->
<!--[endif]--> <!--![endif]--> <!--![if--> <!--[if--> <!--[endif]--> <!--![endif]--> <!--![if-->
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР