Шест държави от ЕС започнаха да тестват технология, която свързва

...
Шест държави от ЕС започнаха да тестват технология, която свързва
Коментари Харесай

Шест държави от ЕС тестват трансгранични приложения за следене на Covid-19

Шест страни от Европейски Съюз започнаха да тестват технология , която свързва националните приложения за следене на случаи на ковид на Стария континент на фона на втора вълна, която заплашва континента.

Чехия, Дания, Германия, Ирландия, Италия и Латвия започнаха да изпитват новите връзки сред техните сървъри, които поддържат приложенията за следене, оповестиха от Европейската комисия (ЕК), представена от Агенция Франс Прес.

Новата система " ще подсигурява приложенията да работят безпроблемно през границите ", разясняват от Комисията. Потребителите ще би трябвало единствено да конфигурират едно приложение и ще могат да оповестяват за позитивен тест или ще получават предизвестие, даже и при пътешестване в чужбина , означават от Европейска комисия.

Брюксел се пробва да координира сред 27-те столици, до момента в който търсят способи за следене на случаи на ковид и реализиране на по-добър надзор над новите огнища. Но доста страни членки одобриха свои мобилни приложения за следене, които не са изцяло съвместими, което попречва напъните за надзор над епидемията.

Държави като Франция и Унгария, които построиха централизирана система за събиране на информация, евентуално няма да могат да вземат участие в системата на Европейски Съюз. Но приложения като тези, употребявани в 18 страни членки на Европейски Съюз, в това число в Германия, Полша и Италия, могат да бъдат включени.

Те употребяват децентрализиран модел за предпазване на информация като тези, които са насърчавани от американски колоси като Apple и Гугъл, до момента в който приложението на Франция StopCovid има централен сървър.

Технологията е създадена от немския софтуерен колос SAP и T-Systems на Deutsche Telekom.

SAP работи с Deutsche Telekom за основаването на приложението в Германия, което предизвестява за заплаха от ковид. Апликацията е свалена 18 милиона пъти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР