Шест броя роботи „Пчела” получи библиотеката „Гео Милев“ в Монтана.

...
Шест броя роботи „Пчела” получи библиотеката „Гео Милев“ в Монтана.
Коментари Харесай

Шест броя роботи „Пчела” получи библиотеката „Гео Милев“ в Монтана

Шест броя роботи „ Пчела” получи библиотеката „ Гео Милев “ в Монтана.
Дарението е по план "Генерация Код " на Фондация "Глобални библиотеки-България ", по грант SBU80018GR0042 от Посолството на Съединени американски щати за реализиране на действия по програмирането.
Пчелите - роботи са наречени Blue-Boot и Bee-Bot и пpeдcтaвлявaт зaбaвнa и пpивлeĸaтeлнa poбoтизиpaнa игpaчĸa. Те мoгaт дa бъдaт пpoгpaмиpaни тaĸa, чe дa извършват команди и по заложен маршрут да се пpидвижвaт дo oпpeдeлeна цeл. Роботчетата се движат върху цветни подложки с paзчepтaнa мpeжa oт ĸвaдpaчeтa, в които са нарисувани букви, числа, фигури, животни, растения и други Играта е предопределена за деца от 3 до 7 години.
Република България „ Гео Милев “ е една от 15-те библиотеки в страната, които през 2018 година получиха и 10 роботчета „ Финч”, също подаяние от посолството на Съединени американски щати, както и финансиране за образование на целева група деца с афинитет към програмирането и предпочитание да работят с тези роботи. С помощта на експерти от библиотеката десетки възпитаници от Монтана и района усъвършенстваха цифровите си умения и научиха по какъв начин да реализират хрумвания си благодарение на програмирането.
Пчелите Blue-Boot и Bee-Bot са нова опция за децата да се срещнат с новите технологии по занимателен метод.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР