Шест белгийски клона на Карфур бяха затворени в петък сутринта

...
Шест белгийски клона на Карфур бяха затворени в петък сутринта
Коментари Харесай

Стачка на работници в хранителни магазини в Белгия

Шест белгийски клона на " Карфур " бяха затворени в петък сутринта поради стачка на личния състав, който изиска защитно облекло и по-добро възнаграждение по време на рецесията с ковид, осведоми " Политико ".

От компанията потвърдиха, че магазините са били затворени сутринта, само че подчертаха, че по-късно са възобновили работа.

Профсъюзът CSC, който съставлява личния състав в питателните магазини, разгласи, че служащите упорстват за " по-голямо почитание " за работата им на фронтовата линия в борбата против ковид. Представител на синдиката сподели, че служащите би трябвало да получат по-добро възнаграждение и по-голяма отбрана в магазините.

Синдикатът към този момент получи предложение от управата на " Карфур ", само че не счита, че е задоволително положително.

Супермаркетите сега вършат доста пари. Мисля, че не е толкоз мъчно да се отделят част от тези пари за мъжете и дамите, които поемат толкоз огромен риск, акцентира представителят на синдиката.

От " Карфур " не разкриха детайлности за водените договаряния.

Според данни за дребната търговия продажбите в питателните магазини доста са се нараснали в Европа по време на рецесията. Но в това време от промишлеността настояват, че магазините също имат по-големи разноски от нормалното, изключително за спомагателен личен състав и отбраната им от вируса.

Не се изключват и още стачки. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР